Hur Mycket Vit Sirap Istället För Socker
Alltså 1 dl strösocker är cirka 1 dl vit sirap.

Kan man ta sirap istället för socker?

Istället för socker – Bakverk ska ju vara söta, men det finns andra sätt att åstadkomma det utan att smälla i en massa socker i smeten. Du kan t.ex. använda honung, äppeljuicekoncentrat eller sirap istället. För alla tre gäller det att 1 del socker byts mot ¾ del ersättningsingrediens, t.ex.100 g socker ersätts med 75 g honung.

Hur mycket socker är sirap?

Vid omvandling av 1 msk strösocker till sirap kan du ta 1,2 msk sirap. Detta gäller alla våra sirapssorter men ha i åtanke att sirapen kommer att tillföra mer smak än vanligt strösocker, dock inte vår vita sirap.

Vad är skillnad på vit sirap och ljus sirap?

Kommentarer –

Hej Susanne, Det går bra att använda vit sirap istället för ljus sirap när du bakar men tänk på att det kommer att ge en lite annan smak. Den ljusa sirapen har lite mer karaktär och smak av karamell än den vita sirapen som har en god söt smak. Vi rekommenderar den vita sirapen till bullbak och den ljusa sirapen till godis- och kakbak men det går bra att byta ut de olika sirapssorterna om du har i åtanke att det blir en viss smakskillnad. Sofia Hej! Kan man ett recept som ej kraver kulprov ersatta vanlig ljus sirap med en del lonnsirap? Hej, Eftersom jag inte brukar baka med lönnsirap kan jag inte garantera att resultatet blir detsamma om du ersätter ljus sirap med en del lönnsirap men jag tror att det kan fungera. Den ljusa sirapen är mer trögflytande än lönnsirapen så det kan resultera i att bakverket/godiset blir lite mer löst och dessutom kommer smaken att vara annorlunda eftersom de olika sirapssorterna inte smakar likadant. Sofia Hej!! Till pepparkaksbak, har inte tillräckligt m ljus sirap, kan man blanda m vit sirap e mörk?? Hej Birgitta, Det går bra att blanda den ljusa sirapen med mörk eller vit sirap. Jag skulle däremot rekommendera att du blandar den ljusa sirapen med den mörka när du ska göra pepparkaka, då får du en godare pepparkaka med mer smak och färg. Vänligen, Dansukker Sofia Hej ska baka julkola går det att använda vit sirap istället för ljus då? Hej Ebba, Förmodligen har du redan testat att koka julkolan men mitt svar är att det går att byta ut ljus sirap och istället använda vit sirap. Det kan påverka smaken lite då den vita sirapen inte har samma smakkaraktär som den ljusa, nämligen karamell. Vänligen, Sofia Sofia Hej, Jag bor i Spanien och undrara om man kan ersätta vit sirap med något annat? Det är godisremmar som är på G Hej Jacqueline, Du kan använda ljus eller mörk sirap, om det finns i Spanien. Det kommer att ge en lite annan smak men resultatet blir detsamma. Vänligen, Dansukker Sofia Hej! Jag bor i Tyskland och har ingen svenk sirap till pepparkakorna. Jag har molasses och lönnsirap. Tror du det blir bra om jag blandar lika delar för att få rätt färg och smak? Hälsningar, Anna Hej Anna, Tack för din fråga. Eftersom jag inte har testat det själv kan jag tyvärr inte svara på om det blir bra. Men gör en liten sats och testa så slipper du slösa bort en hel pepparkaksdeg om det inte blir ett önskvärt resultat. Ha en riktigt härlig jul, Dansukker Sofia Hej om man blandar vit sirap med mörk får man ljus sirap då? Jag ska nämligen baka knäck men har endast vit och mörk sirap Hej Josefin! Tack för din fråga. Det går bra att blanda vit sirap med mörk sirap men smaken blir annorlunda. Mörk Sirap har mer karaktär än ljus sirap med fylligare aromatisk karamellsmak, sälta och syrlighet och är mörkare i färgen. Passar bäst till pepparkaksbak. Ann-Louise

Varför sirap istället för socker?

Sirap – för smakens skull – Sirap görs av råsocker från både sockerrör och sockerbetan och ger bakverk god smak, fin färg och hjälper till med jäsningen. Det finns fem olika sorters sirap med olika halter arom och färg. Mörk sirap ger kraftfull smak till bröd medan ljus sirap har den där suveräna kolasmaken som är perfekt till exempelvis kolasås eller knäck.

Är sirap bättre än socker?

Nyttigt socker? Mat Honung, agavesirap, kokossocker och björksocker – det låter naturligt och påstås vara bättre än vanligt socker. Ibland framställs det till och med som hälsosamt. Hur ligger det egentligen till med dessa trendiga sockervarianter? Av: Clara Rausing Publicerad 26 september 2016 Näringsrika och naturliga? Som konsument är det lätt att bli förvirrad i den eviga sockerdebatten. Nya sockervarianter poppar upp som aldrig förr och marknadsförs som mer näringsrika än vanligt socker, ibland till och med som hälsosamma. Är det fritt fram att äta dessa sötningsalternativ? Det stämmer att det finns sockervarianter som innehåller en del näringsämnen som inte finns i vanligt vitt socker.

  • Dock i så pass försumbara mängder att de inte har någon effekt på hälsan i praktiken.
  • Socker och andra sötningsmedel är helt enkelt ingen källa till näring utan endast något man bör unna sig då och då för att det är gott.
  • Är man ute efter vitaminer, mineraler och antioxidanter är det frukt och grönsaker som gäller.

Ibland hör man argumentet att dessa produkter är mer “naturliga”. Vanligt socker är dock ingen onaturlig produkt. Det framställs ur sockerbetor eller sockerrör och är minst lika naturligt som andra alternativ. Kokossocker – Kokossocker utvinns ur kokospalmens blommor.

  • Det innehåller nästan lika mycket energi som vanligt socker men påverkar blodsockret i mindre grad.
  • Däremot innehåller det betydligt mer fruktos än vitt socker.
  • Fruktos är en sockerart man bör undvika att få i sig för mycket av eftersom det kan vara skadligt för levern.
  • Det kan bara tas upp av levern och omvandlas i större utsträckning än glukos till fett.
You might be interested:  Varför Dricker Svenskar Så Mycket Kaffe?

Palmsocker – Palmsocker utvinns också ur kokosträdets blommor. Det påminner alltså om kokossocker men utvinns från en annan art och har en aning rökigare smak. Det ger precis som kokossocker nästan lika mycket energi som vitt socker, men belastar blodsockret i mindre utsträckning på grund av det höga fruktosinnehållet.

Björksocker – Björksocker är en sockeralkohol som länge gått under namnet xylitol. För diabetiker kan björksocker vara ett bra alternativ eftersom det har en mycket liten effekt på blodsocker- och insulinnivåer. Det har även visat sig kunna minska risken för karies. Det är lika sött som vanligt socker men energiinnehållet är mindre än hälften.

Agavesirap – Agavesirap utvinns ur stammen från olika arter av växten agave. Sirapen innehåller, precis som kokos- och palmsocker, mindre energi och påverkar inte blodsockret lika starkt som vitt socker. Däremot är det extra rikt på fruktos som kan belasta levern onödigt mycket.

Honung – Honung har länge använts som en bakteriedödande naturmedicin. Och det stämmer att honung har en viss antibakteriell effekt. Dessutom innehåller det en mindre mängd vitaminer, mineraler, antioxidanter och enzymer. De flesta nyttiga ämnen i honungen förstörs dock vid upphettning. Ur hälsosynpunkt finns det därför ingen anledning att använda honung som sötning i till exempel varma drycker eller bakverk.

Däremot kan det passa bra som sötning av kall mat. Även om det inte är nyttigare än vanligt socker ger det en annan smak och det är därför en god anledning till att använda honung. : Nyttigt socker?

Är sirap sötare än socker?

Är honung nyttigare än annat socker? – Honung kan skryta med att ha bäst rykte bland sockertyperna. Den skiljer sig från de andra typerna – inte minst för att den produceras av bin som bearbetar blommornas nektar. Den gyllene vätskan har också andra fördelar.

Den är sötare än vanligt socker eftersom den innehåller mer fruktsocker som har en sötare smak. Det gör att du kan använda lite mindre och ändå få samma sötma Honung består också – liksom sirap – av mer vatten än klassiskt socker, vilket därmed betyder lite färre kalorier. Honung innehåller cirka 327 kalorier per 100 gram mot 400 kalorier i vitt socker.

Både honung och sirap är dock fortfarande cirka 80 procent socker. Det flytande sötningsmedlet har ett lite lägre glykemiskt index än den kritvita kusinen, vilket betyder att det inte får upp ditt blodsocker lika mycket, men i praktiken är skillnaden liten.

Vad använder man vit sirap till?

Vit Sirap är utmärkt att använda när du bakar vetebröd och bullar. Vetebröden och bullarna håller sig mjuka och färska längre och blir dessutom lite godare. Vit Sirap går också utmärkt att använda i godis, glass och andra desserter, matlagning och till pizza för att få en mjuk och luftig botten.

  1. Vit Sirap är den ljusaste sirapen och har en god söt smak.
  2. Sirap (sockersirap) erhålls genom blandning av olika sidoströmmar som erhålls vid tillverkning av vitt socker från bet- eller rörsocker.
  3. Sirap är en trögflytande lösning som består av socker (sackaros), druvsocker (glukos) och fruktsocker (fruktos).

Kombinationen av de olika sockerarterna förhindrar kristallisation och det mycket höga sockerinnehållet på ca 80 % garanterar lång hållbarhetstid. Sirap tillverkas i olika kvaliteter genom att de olika sidoströmmarna blandas på olika sätt och på så sätt kan man få fram variationer avseende på färg och smak.

Färg och smaken kommer huvudsakligen från mindre mängder mineralsalter och andra ämnen som finns naturligt i råvaran, men salt kan behövas tillsättas för att rätt smakprofil ska erhållas. Varje kvalitet är avpassad till sitt speciella användningsområde. Sirap som produkt är speciellt användbar vid bakning, men används även till konfektyrprodukter, glass och desserter.

Förutom att ge söt smak har Sirap en del funktionella fördelar, främjar jäsningen i bröd, ger en fin bakyta/skorpa på brödet, gör bröden mustigare, saftigare och färska längre och är en utmärkt smaksättare och smakförstärkare i olika typer av maträtter.

Sirapsflaskan från Dansukker är transparent vilket gör det enklare att dosera och korken hindrar läckage och spill. Mått och vikt: Sirap 1 dl = 140 g 1 msk = 20 g 1 tsk = 7 g Tips – Även du som vill baka sockerfritt matbröd bör tillsätta 2 msk sirap till en 1/2 liter degvätska. Jästen “äter upp” sirapen under jäsningen så brödet är sockerfritt när det är färdigt.

Prova, du märker en klar skillnad mot att inte ha sirap i degen. Näringsvärde per 100 g

Energi 1360 kJ/320 kcal
Fett 0 g
– varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 80 g
– varav sockerarter 80 g
Protein 0 g
Salt 0,02 g

Vad kan man ha istället för vit sirap?

Tips och info – Engelskt namn: syrup Finns i affären: Bland bakgrejer oftast nära strösocker och andra sockerprodukter. GI tips: Vit sirap har väldigt högt GI. Hållbarhet och förvaring: Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig i flera år. Se bäst före datum. Ersätt med: Strösocker. Eventuellt kan man byta ut mot ljus sirap men den har en mer kola-lik smak. Vit sirap har en mer neutral söt smak. Tips: Sirap är väldigt kladdigt men löser sig lätt i varmt vatten. Om korken fastnar – spola med varmt vatten. E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej ! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att:

skicka svar till dig visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com

Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. 💬 Svar till solveig ericsson ✏️ Skrivet av Susanne 2011-01-26 22:28 Du kan ta något mindre än 1 dl vit sirap istället för 1 dl strösocker, eftersom vit sirap är lite sötare än socker. ✏️ Skrivet av solveig ericsson 2011-01-26 17:27 Om det står 1 dl strösocker i receptet hur mycket vit sirap ska man ta istället? | Socker och sötningsmedel |

You might be interested:  Hur Många Deciliter Är Ett Kilo Mjöl?

Vad kan man ta istället för vit sirap?

2. Testa honung – Det går bra att byta ut sirap mot honung när du ska baka exempelvis bröd, kola och småkakor. Smaken kan naturligtvis bli annorlunda än med sirap.

Är melass och sirap samma sak?

Användning – Sirap används som sötningsmedel i bakverk, i såser, godis och i efterrätter. Melass används, om den kommer från sockerrör, till framställning av rom, medan melass från sockerbetor används för framställning av sprit och jäst, samt i foderblandningar och vid ensilering av gröda,

Var slänger man gammal sirap?

Släng matavfallet och eventuellt restavfall ofta. Gör en flugfälla i ett glas eller en skål: 2 delar vinäger.1 del saft eller sirap.

Vad kan man använda istället för ljus sirap?

Kommentarer –

Hej Bernadette, Tack för din fråga. När du ska baka är skillnaden mellan mörk och ljus sirap smaken. Den ljusa sirapen är vår bassirap med en ton av karamell medan den mörka sirapen har en fylligare och mörkare ton av karamell som lutar åt lakritssmaken. Sofia Hej, jag undrar över en mörk sirap med utgångsdatum i september 2014. Hur blir den att använda till kola/knäck? Ändras smaken eller blir den kristalliserad? Mvh Charlotta Hej Charlotta, Det går alldeles utmärkt att använda den mörka sirapen och alla andra av våra sirapsprodukter efter utgånget datum. Sirap går inte ut men kräver en datumstämpel på grund av lagstiftningen. Kolan/knäcken kommer med andra ord smaka lika gott som vanligt. Vänligen, Dansukker Sofia Hej! Jag bor i England och bakar gärna. Vad kan jag använda som finns här när det står mörk sirap i stort tack på förhand! Mvh Rebecca Andoff Hej Rebecca, Tack för din fråga. Jag har dessvärre inte så bra koll på vad England har utbud av bakprodukter men jag skulle rekommendera dig att använda ett mörkt socker, såsom farinsocker istället för mörk sirap. Den mörka sirapen har bland annat smaker av lakrits och salt, läs mer om produkten här för att se vilka produkter som finns i England och som kan passa att byta ut mörk sirap med. Sofia Går det att baka vörtbröd med ljus sirap? Hej Lisa, Det går bra att baka vörtbröd med ljus sirap men det godaste är om du använder brödsirap eller mörk sirap som ger en kraftigare smak och mer karaktär på brödet. Men funktionellt kommer det ge samma resultat. Vänligen, Dansukker Sofia

Vad kan jag använda istället för socker?

1. Några andra sockersorter – Det funkar bra att byta ut strösocker mot rörsocker, muscovadosocker eller farinsocker. Muscovado och farinsocker har en annan smak och färg vilket kan påverka smaken och färgen på slutresultatet. Sötningsmedel så som sötströ fungerar bra som smaksättare.

Kan man använda vit sirap istället för glykossirap?

Hej Karin, Tack för din fråga. Jag skulle rekommendera att du håller dig till glykossirap när du ska göra fransk nougat. Glykossirap ska finnas att köpa på Coop, City Gross och Hemköp. Om produkten inte finns på hyllan i någon av dessa butiker kan du be de att beställa hem den. Vänliga hälsningar, Dansukker Sofia Okej, men jag har ganska långt till dessa affärer. Kan jag ta något annat istället? Är glykos och glykossirap samma sak? Hej igen Karin, Vår glykossirap är inte lika tjock i konsistensen som exempelvis den glykos du köper på apoteket men du kan byta ut produkterna med varandra. Det finns några recept på fransk nougat med ljus sirap i så det bör fungera men anledningen till att man rekommenderar glykossirap är eftersom den ger en lenare konsistens på nougaten. Vänliga hälsningar, Dansukker Sofia Om man gör marsmallows, kan man använda ljus sirap istället för glykos? Hej Tessan, Det finns recept där de använder ljus sirap istället för glykossirap så jag skulle säga att det funkar att göra på detta sätt men med ett annat resultat. Vår glykossirap är inte lika söt som den ljusa sirapen och kommer därför att göra marshmallowsen sötare. Sofia Hej, skall göra knäckigt mandelkorgar o där skall varea 2 msk glykossirap i. Har varit på Willys, ICA maxi o apoteket. Har utgått ur sortimentet. Kan jag ta i något annat? Hej Helen, Tack för din fråga. Jag tror att du bifogat fel recept men om det ska vara 2 msk Glykossirap i knäckformarna skulle jag rekommendera att du tar 2 msk av vår ljusa sirap istället. Eftersom jag inte kan se receptet och hur mycket övrigt socker du ska använda är det svårt att veta hur resultatet blir men det kommer att bli lite sötare eftersom glykossirap inte har någon särskild sötma och den ljusa sirapen är söt med en smak av kola. Sofia Hejsan Jag ska koka karamell och av sockret bildas det lätt kristaller. Om jag bytat ut 1 kg strösocker till glukos hur mycket glukos motsvarar det? Kan man koka karamell på enbart glukos utan strösocker? Tacksam för svar Vänligast Dijana Hej Dijana, Du ska inte byta ut allt socker med glykossirap, dels för att karamellen då inte kommer att få någon ordentlig smak och dessutom ingen sötma. Glykossirap smakar knappt något men hjälper till att hämma kristalliseringen av sockret. Eftersom jag inte vet exakt hur ditt recept ser ut är det svårt att avgöra hur mycket glykossirap du ska lägga till, men på 1 kg socker skulle jag säga cirka 2 dl glykossirap. Sofia Hej, Jag har letat i de flesta matvarubutiker utan att hitta Glykossirap. Varför finns den inte längre? Hoppas att ni kan se till den kommer tillbaka! Vänliga hälsningar Inga-Lena Hej Inga-Lena, Vad kul att du tycker om vår produkt glykossirap! Vi har inte slutat att sälja produkten och de butiker som fortfarande har den i sitt sortiment är, Hemköp, Willys, Coop och Citygross. Vi har även försökt att sälja in produkten till Ica igen men de har tyvärr inte varit intresserade. Sofia Jag vill göra en Mirror glaze glasyr. I receptet står att jag ska använda karamellsirap. Jag hittade ingen i butiken och köpte vit sirap. Tror ni att det funkar? Hej Manuela, Tack för din fråga! Jag vet tyvärr inte vad receptutvecklaren menar med karamellsirap men det kan vara glykossirap eftersom det bland annat används när man gör karameller/kola och är den sirap som oftast används när man gör Mirror glaze. Sofia Tack så mycket för ditt svar Sofia. Jag ska testa det iallafall. Trevlig helg på er. Gör så Manuela, hoppas att resultatet blir som önskat 😀 /Dansukker Sofia Det gick så himla bra. Vad kul 😀 Sofia hej skulle vilja göra hallonremmar men hittar inte glukossirap i närliggande butiker vad skulle jag kunna använda ist, kan man använda ljus sirap ist? Hej! När du ska göra hallonremmar är det absolut bäst att använda glykossirap men du kan även testa att byta ut produkten med vit eller ljus sirap. Mitt tips i första hand är att du hör med personalen i de butiker som du har närliggande som ska ha glykossirap i sitt sortiment men som inte har produkten på hyllan, att beställa hem den till dig. Sofia Ska bjuda på en kaka som kommer att innehålla glykossirap. Men en av oss ska ha glutenfritt. Läste att glykossirapen utvinns från vete. Kan veteallergiker äta glykossirapen? Hej Sanna, Tack för din fråga. Det finns de som inte tål sädesslaget vete och kan då inte äta vår glukossirap, tyvärr. Vad är det för slags kaka du ska baka som innehåller glykossirap? Du kanske kan ta bort sirapen. Vänligen, Dansukker Sofia Hej Vad kan man ha istället för glukos i fudge och varför har man i det. Mvh Anett Berglin Hej Anett, Glykossirapen smakar nästan inget alls och är bara till för att göra fudgen len och mjuk i konsistensen. Ingen av våra andra produkter har samma funktion men om du inte vill använda glykossirap så rekommenderar jag att du använder vit eller ljus sirap. Sofia Kan man byta ut glykossirap mot Nicks fibersirap i ett tårtrecept, skall vara glukossirap i tårtan och i glasen utanpå? Blir det samma resultat? Hej Britta! Tack för din fråga! Jag har ingen erfarenhet av Nicks fibersirap och kan tyvärr inte ge dig något svar. Jag rekommenderar att du kontaktar tillverkaren av Nicks fibersirap och ber om svar på din fråga. Vänliga hälsningar från Dansukker! Ann-Louise Jag har ett recept på geléhallon där det sår att man ska använda glykos. Har tidigare använt Icas “Glykos”. Jan jag ersätta glykos rakt av ned glykossirap? Hej Hans, Ja det går bra att ersätta Icas glykos med vår glykossirap rakt av. God fortsättning, Dansukker Sofia Hej! Jag försöker leta efter ett med sockerfritt alternativ till glykos eller glykossirap för att kunna baka chokladtoppar till min pappa som precis fått typ två diabetes Hälsningar Lisa Lisa Hej Lisa! Tråkigt att höra att din pappa fått diabetes. Vi har dock inte sockerfria recept att erbjuda dig eftersom vi är just en sockerproducent. Om det är just glykos som du inte önskar så går det säkert att göra chokladtoppar utan den ingrediensen. Min råd är att googla runt på socker och/eller glykosfria recept på chokladtoppar. Lycka till! Pernilla Hej Lisa! Tack för ditt mail. Det är svårt att hitta något exakt alternativ till glykos, som ger en konsistens som kan vara svår att få till. Ni får prova er fram med de socker ersättningar som finns på marknaden. Hälsar Dansukker Ann-Louise

You might be interested:  Vilka Grönsaker Ska Man Inte Ha I Kylen?

Vad är sirap bra för?

Vad är sirap bra för? – Förutom den söta smaken har sirapen en flera viktiga funktioner. Sirapen är en utmärkt smakförstärkare i mat, den främjar jäsningen av exempelvis bröd, den ger en fin färg, ger längre hållbarhet och gör exempelvis bröden saftigare.

Är honung lika farligt som socker?

Honung upplevs sötare än socker – Honung innehåller bland annat sockerarten fruktos. Vitt, raffinerat socker innehåller sockerarten sukros. Fruktos upplevs som sötare än sukros. Genom att använda honung i stället för socker kan man alltså reducera mängden och ändå få samma sötma.

Är lönnsirap nyttigare än vanlig sirap?

Lönnsirap – Lönnsirap är gjort på sav från lönnträd och innehåller naturliga mineraler som magnesium och kalcium. Men innehåller förstås en hel del socker i form av fruktos, på samma sätt som de övriga sockerfällorna. Den bästa “sockerkällan” är frukt. Frukt innehåller både fruktos och glukos, men mycket mindre fruktos än exemplen ovan, och mättar väl sett till sockermängden. Kom ihåg – låter något för bra för att vara sant så är det det också. Det är fritt fram att använda dessa produkter exempelvis till bakning eller när du vill njuta av något gott, men kom ihåg vad de innehåller.

Hur onyttigt är honung?

Redan de gamla grekerna använde honung som medicin och i dag pågår forskning som visar att honung både kan läka sår och motverka antibiotikaresistenta bakterier. D en är visserligen söt, men till skillnad från vanligt socker innehåller honungen vitaminer, mineraler, antioxidanter och hälsosamma mjölksyrabakterier.

Hur många kalorier är det i sirap?

Det finns 53 kalorier i Sirap (1 msk).

Hur mycket sirap motsvarar en dl socker?

Alltså 1 dl strösocker är cirka 1 dl vit sirap.

Varför använder man sirap?

Vad är sirap bra för? – Förutom den söta smaken har sirapen en flera viktiga funktioner. Sirapen är en utmärkt smakförstärkare i mat, den främjar jäsningen av exempelvis bröd, den ger en fin färg, ger längre hållbarhet och gör exempelvis bröden saftigare.

Kan man ha sirap i te?

Instruktioner –

Lägg te i varmt vatten.Lös upp brunt socker i varmt vatten för att göra sirap med farinsocker.Gör din egna tapiokapärlor eller köp en färdig förpackning. Följ anvisningarna på förpackningen, men i allmänhet handlar det bara om att laga tapiokabollar i varmt vatten i några minuter.Gör grädde för skum-toppning. En handhållen mjölkskummare är mitt knep för att göra vispgrädde som pålägg för drycker på några sekunder.Sätt ihop drycken. Blanda varma tapiokabollar i farinsirap i en kopp, tillsätt is och häll sedan svart te. Häll på grädde pålägg. Använd ett extra brett sugrör för att dricka. Rör om innan du dricker så att du smakar alla komponenter tillsammans.Njut av din Bubble Tea.

Vilken sirap till bakning?

1. Ljus eller mörk sirap – Det går bra att välja vilken färg (vit/ljus/mörk) på sirapen som helst. Det som kan påverkas är smaken. Den mörka smakar mest och den vita minst. Funktionen är exakt samma oavsett färg. Till brödbakning passar mörk sirap bäst för den ger en fylligare smak.