Vad Kan Man Göra Med Äpple
Att baka med äpple brukar vara en nästan given succé särskilt med de goda svenska äppelsorterna med syrlig smak som skördas på hösten. Äpple passar oerhört bra som ingrediens i äppelpajer, sockerkakor och vetebröd. Det ger en syrlig och saftig smak till bakverket.

Kan jag frysa äpplen?

Frys in till paj – Kanske det mest tidseffektiva sättet att ta hand om sina äpplen är att frysa in till vinterns och vårens pajer. Skala äpplena (om du vill, det är inget måste), klyfta och ta bort kärnhuset. Ett sätt att spara ännu mer tid till pajbakningen är att blanda äpplena med kanel och socker innan man fryser in det, då kan man ha en paj färdig på nolltid! Lägg äppelbitarna i plastpåsar så att en påse räcker till en paj.

Hur länge kan man ha äpplen i frysen?

5. Frys & spara! – Kärna ur, klyfta och lägg i stapelbara burkar i frysen. Frukt och bär håller sig ca ett år i frysen. Sockra gärna lite vid infrysning för längre hållbarhet.

Vad kan man ha på äpplen?

2. Snabbt äppelmos – Passa på att laga äppelmos på säsongens äppelskörd! Så gott till yoghurt, gröt eller filmjölk. Här en snabb variant av oskalade äpplen som kokas upp och mixas. Frys in moset i små burkar och ta fram allt eftersom det går åt.

Är äppelmos bra för magen?

Vad Kan Man Göra Med Äpple “Ett äpple om dagen håller doktorn borta från magen” En fras som du säkert har hört många gånger. Men vad betyder det egentligen? Jo, det kommer ifrån vetskapen att äpple innehåller massor av näring som flavonoider, C-vitamin och kalium och även pektin som är bra för mage och tarm. Vad Kan Man Göra Med Äpple Trädgårdens äppleträd fullkomligt dignar av frukt just nu och våra magar är helt fulla av krispiga sommaräpple. Jag gillar att koka äpplemos så att jag kan njuta av dem även de kalla vintermornarna på gröten. Jag strävar alltid efter att hitta ersättare till det vita sockret och i denna äppelmos har jag istället sötat med råslungad honung och kanel.

 • Den smakar lite friskare, vilket jag gillar och dessutom känns det bättre att kunna lägga på stora mängder med mos, ju mer desto godare.
 • Recept Äppelmos med honung och kanel Ingredienser: 1 kg äpple 3 dl äppeljuice alt.
 • Vatten 2 dl honung 3 kanelstänger 1 citron juicen.
 • Gör såhär: Skala och kärna ur äpplena.

Dela i små bitar och lägg dem i grytan tillsammans med kanel och äppeljuicen. Koka på svag värme i 20 minuter tills äpplena är mjuka. Ta sedan en potatisstöt och mosa alla äpplen till ett mos. Låt svala ner en aning och häll sedan i citronjuicen och honungen. Vad Kan Man Göra Med Äpple Har du inte lyckan att ha ett äppelträd själv finns det säkert någon du känner som är villig att dela med sig av sina frukter. Fråga runt! Det är ett fantastiskt äppleår och visst känns det så fint att få dela med sig till grannar eller vänner av dessa naturens skatter. Kram Linda

Hur länge kan man ha äppelmos i frysen?

Bär och grönsaker –

Bär: cirka 12 månader, men de kan användas även efter det.Fruktmos (till exempel äppelmos): cirka 12 månader. Grönsaker (ärter, bönor, spenat som förvälls innan de fryses in): cirka 12 månader. Svamp (förvälld): cirka 12 månader.

Hur gör man äppelvin hemma?

RECEPT EGET ÄPPELVIN – Skölj 5 kg äpplen och skär varje äpple med kärnhus och skal i fyra bitar. Bitarna läggs i en hink som rymmer 12 liter, 5 liter kokande vatten hälls direkt över. Tillsätt 1 tsk askorbinsyra, täck över med en handduk och låt stå i en vecka.

Du måste röra om varje dag, mosa äppelbitarna när de mjuknat. Sila mäsken genom en silduk in i en gryta. Normalt behövs 350 g socker per liter. Musten värms upp i grytan (inte koka) tills sockret har lösts sig, tillsätt 25 g citronsyra och tappa över på flaska utan förslutning, sedan följer en mognadsfas på tre månader.

Drick halvtorr cider till husmanskost – strålande helsvensk måltid

Hur länge kan man spara äpplen?

Vad Kan Man Göra Med Äpple Lagringsdugliga äpplen kan förvaras hela hösten och vintern, vissa sorter fram till mars-april. Det är viktigt att hantera äpplena varsamt vid plockning och lagring, för att de ska hålla länge. Hantera dem som om de vore ägg och släpp dem aldrig på varandra.

Välj ut de finaste och helt oskadade äpplena för lagring. Linda gärna in varje äpple i silkes- eller tidningspapper. Lägg dem sedan i en låda eller kartong som du förvarar svalt, fuktigt och mörkt, i en jordkällare eller i garaget eller källaren.3-5 plusgrader är idealet, däremot tål de inte frost. Har du bara några få äpplen kan du lägga dem i en kylväska av frigolit som du förvarar på till exempel terrassen utanför köksdörren.

Titta till äpplena då och då och plocka bort dem som är dåliga. Fallfrukt duger inte till lagring, men blir perfekta att göra äppelmos, sylt eller gelé på. Prova också att göra torkade äppleringar, nyttigt godis – lite som söta och syrliga chips. Givetvis njuter du och din familj också av ett antal goda äppelkakor när det är säsong.

Hur sparar man äpplen?

• Det är viktigt att lagra äpplen på en kall, mörk plats med ordentlig luftfuktighet. En ventilerad källare är en lämplig plats. Om luftfuktigheten inte räcker till kan du öka den genom att ställa in vattenbehållare där du lagrar äpplena. • Alla sorters äpplen är inte lämpliga att lagra.

You might be interested:  När Är Det Bäst Att Dricka Kaffe?

Topaz, Friherre von Berlepsch, Röd Boskoop och Pilot är några sorter som kan lagras. • Frukten bör lagras på frukthyllor eller i platta lådor. Lådorna kan fyllas med spån eller wellpapp. Om lådorna är högre rekommenderar vi att du lägger wellpapp mellan de olika lagren för att undvika skador på frukten.

• Lagra enbart frisk frukt utan skador. Frukt som har mask, är övermogen eller har fel storlek kan inte lagras länge och bör sorteras bort redan vid skörden. Äpplen utan stjälk bör ätas tidigt eftersom de kan ruttna fort. • Titta till ditt fruktlager någon gång i veckan och ta bort alla ruttna äpplen.

Rutten kärnfrukt kan nämligen “smitta” annan frukt. Detta beror på etylengas, en färglös gas som gör att de andra äpplena mognar snabbare och i vissa fall förstörs. Därför ska äpplen inte heller lagras med andra frukter eller grönsaker. • För att förhindra att äpplena torkar ut kan du täcka lådorna med perforerad plast.

Du kan även lagra äpplena i perforerade plastpåsar eftersom det hindrar etylengasen från att sprida sig. Oavsett hur frukten lagras bör den tittas till regelbundet så att eventuella ruttna äpplen kan tas bort så fort som möjligt. Om du följer de här råden kommer du att kunna äta saftiga äpplen från din egen trädgård hela vintern.

När är ett äpple gammalt?

GP Konsument köpte in elva olika varianter av äpplen. Några var av samma sort men i olika storlek. Andra var av samma sort men förpackades i olika fabrikats påsar. Vi lade ett helt och ett ituskuret äpple av varje på numrerade tallrikar och väntade. Och väntade.

 • Äpplehalvorna såg aptitliga ut i runt två veckor.
 • En månad efter inköpet var de flesta halvorna rejält ruttna och/eller mögliga.
 • Flera av de hela äpplena såg däremot i stort sett opåverkade ut efter två veckor.
 • Men Discovery-äpplet från Sverige var till hälften mögligt och Red Paula i påse från Willys rejält angripet.

Ekologiska Gala Bio hade blivit lite slappt i skalet medan Golden Delicious och Granny Smith fortfarande såg helt nyinköpta ut. Två veckor senare, var Gala Bio helt genomruttet och slängdes tillsammans med oätliga Discovery samt de två olika Paula Red-äpplena, de senare förpackade i påsar från kedjorna Willys och Icas lågprismärken.

 1. En dryg månad senare, efter sammanlagt tio veckor, var det dags för de två svenska äpplena Aroma och Röd Gravensteiner att vara helt oätliga och slängas.
 2. Två veckor efter det, nästan tre månader efter inköpet, såg Granny Smith-äpplet fortfarande ut som om det vore helt nytt.
 3. Det var först efter sammanlagt 14 veckor som ledaren i äppleracet började tappa formen för första gången.

Inte utseendemässigt, det såg fortfarande lika slätt och fint ut, men under ytan började det bli mjukt och svampigt. När vi efter drygt 20 veckor skar det fortfarande fint gröna äpplet mitt itu var det alldeles brunt inuti. Vad beror det på att äpplena håller sig så olika länge? – Det går inte att slå fast att det beror på hur de lagrats, att äpplena håller så olika länge.

Mest beror det på vilken sort det är. Jonagold kan du utan problem lagra upp till femton månader. Pink lady kan du också lagra länge, likaså svenska Aroma men gärna under fem grader annars kan de drabbas av lagersjukdom, det är vanligt, säger Jan Louen, rådgivare på Äppelriket, Sveriges största medlemsförening för äppelodlare.

Han vill inte göra någon värdering av vad som är bra eller dåligt. Det äpple som höll sig fräschast längst i vårt test, ett Granny Smith från Frankrike, såg i stort sett lika fint ut utanpå hela tiden men var efter tjugo veckor helt brunt inuti. Vad beror det på? – I Frankrike använder man sig av en efterskörds-behandling, Smartfresh.

Man kan använda helt andra procedurer på ett sådant hårt äpple, säger Jan Louen. GP Konsument avslöjade i maj 2006 att metoden Smartfresh används på äpplen som säljs i svenska butiker. Metoden innebär att äpplen gasas med 1-metylcyklopropen efter att de skördats. Gasen förhindrar äpplet från att bilda etylengas, vilket är en förutsättning för att mognadsprocessen skall fortskrida.

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, EFSA, säger i en utvärdering att användningen av 1-MCP på äpplen “enligt god jordbrukspraxis inte ger resthalter som medför någon hälsorisk för konsumenter”, något svenska Livsmedelsverket instämmer i. I realiteten kan det betyda det att äpplet du äter kan vara över ett år gammalt.

 1. Fakta: Gammal frukt Det finns över tusen äpplesorter som odlas i världen.
 2. Den äldsta sortbeskrivningen kommer från ett kloster i England och är från 1204.
 3. Man kan hitta många rester från äpplen vid boplatser från yngre sten- och bronsåldern i Centraleuropa.
 4. I norden nämns äpplet tidigast i Snorre Sturlassons Edda.

Fram på 1700-talet var äpplet en frukt för lite finare klasser och användes i gröt, tryfferade stekar samt till äppelvin. Enligt den nordiska mytologin åt asarna åt av Iduns äpple för att slippa åldras. Cajsa Warg nämner i sin kokbok från 1755 äpplet som en av ingredienserna i en skånsk äppelkaka, gjord av äppelmos och brynt, rivet bröd.

 1. Älla: ekdahl.org Fakta: Förvaringsmetoder Innan äpplena kommer till butik har de ofta varit lagrade i så kallade ULO-lager (Ultra Low Oxygen).
 2. I dessa lager finns inget syre vilket gör att mognaden av äpplena avstannar.
 3. ULO-lagren gör att hållbarheten ökar avsevärt och att äpplena går att lagra under en längre tid.

Direkt när äpplena plockas ut från ULO-lagret börjar mognadprocessen igen och hållbarheten sjunker från dag till dag. Äpplena är en färskvara. Om äpplena stöter emot varandra så kommer röta att utvecklas under skalet vilket minskar äpplets hållbarhet. Källa: alltomapple.se Detta innehåller äpplet Näringsvärde i ett äpple per 100 gram: Energi 56 kcal/232 kJ Protein 0 gram Fett 0,1 gram Mättade fettsyror 0 gram Kolhydrater 12 gram Fibrer 2 gram C-vitamin 12 milligram D-vitamin 0 mikrogram Folat 2 mikrogram Järn 0,1 milligram Zink 0 milligram Kalcium 4 milligram Näringsinformationen kommer från Livsmedelsverkets livsmedeldatabas 2014-01-28.

Kan man ha äpplen i kylen?

Förvaring – Äpplen förvaras helst längst ner i kylskåpet. Ligger de i rumstemperatur blir de snabbt mjöliga. Ett annat utmärkt sätt att förvara äpplen på är att helt enkelt förädla dem på något sätt. Koka mos, chutney, olika inläggningar, torka dem eller göra must till exempel. Då kan de räcka riktigt länge.

You might be interested:  Hur Stor Kruka Ska Gurka Ha?

Kan man frysa torkade äpplen?

Varför torka äpplen? – Att torka äpplen är ett av många sätt att ta tillvara och lagra sina äpplen på, och kanske det enklaste. Äpplena krymper rejält och tar inte upp en plats i kyl eller frys som äppelmos och äppelkräm gör. Torkprocessen gör att smakerna kommer fram ännu mer och sötman ökar. Äpplen innehåller mycket mineraler och vitaminer och de bibehålls genom en skonsam torkprocess.

Kan man frysa om äppelmos?

Äppelmos går bra att frysa. Vad tyckte du om receptet?

Hur många äpplen kan man äta?

Tre frukter om dagen är lagom för många – Jag ringde också Kajsa Asp Jonson, legitimerad dietist och personlig tränare, för att få svar på din fråga och hon säger så här: “Det är svårt att ge ett svar eftersom jag inte vet hur mycket du äter för övrigt.

 • Du behöver inte hålla nere på kolhydraterna eftersom du tränar så mycket, så var inte rädd för att äta bröd, pasta, potatis, ris och frukt.
 • Det behöver din kropp för att orka och för att du ska få maximalt resultat av din träning.
 • Tre frukter om dagen är lagom för många.
 • Men du som tränar kan lätt dubbla det och äta sex om dagen.

För vissa är det svårsmält med fruktsocker och de kan få problem med gaser och knip. Du märker hur mycket frukt din mage mår bra av. Var lite försiktig med torkad frukt i stora mängder. Torkad frukt innehåller mycket fruktsocker, och det kan man reagera på med gaser och uppkördhet.

Efter träningen är det bra om du fyller på med frukt och gärna lite protein – som yoghurt, ett glas mjölk, keso eller en skinkmacka.” Bästa hälsningar/Anna B äsén, medicinreporter

Hoppas att du är nöjd med svaret. Lycka till med träningen och kom ihåg att äta ordentligt! Ska man toppa formen är kosten jätteviktig. : “Hur mycket frukt kan man äta – per dag?”

Kan man äta för mycket äpplen?

Kolesterolhalter och inflammationsrisker kan minska – Äpplen har även andra hälsoeffekter. En amerikansk studie som publicerades för ett par år sedan visade att äpplen också kan minska kolesterolhalter och minska inflammationsrisker. I studien som genomfördes vid Florida State University fick 160 kvinnor under ett års tid äta torkat äpple eller torkade plommon.

 1. Resultatet visade att hos kinnorna som åt äpple sjönk kolesterolhalterna med i snitt 14 procent och nivåerna av LDL- och HDL-kolesterol sjönk med 14 respektive 4 procent.
 2. Även nivåerna av C-reaktivt protein sjönk med 23 procent.
 3. C-reaktivt protein är en inflammationsmarkör och riskfaktor för hjärt- kärlsjukdom.

De kvinnor som åt plommon fick även de förbättrade värden men inte lika bra som de som åt äpplen. Ät med eftertanke Äpplen är fiberrika och innehåller även syror som kan fräta på tänderna. Ät därför helst äpplen i samband med måltid istället för mellan måltiderna och välj en annan frukt som till exempel mellanmål.

Har banan stoppande effekt?

En del livsmedel kan ha stoppande effekt på mage och tarmar såsom: banan blåbär majsvälling eller risvälling mjölmat som pasta, vitt bröd och pannkakor morotspuré eller kokt morot ris mandel eller nötter te.

Vilken frukt är snäll mot magen?

Sockeralkoholer – Sockeralkoholer är en typ av polyoler som vanligen förekommer i sötningsmedel men också naturligt i vissa livsmedel. Överdriven konsumtion kan ha en laxerande effekt för de flesta, vid IBS kan även små mängder ha en laxerande effekt.

Kategori Välj låg FODMAP Undvik hög FODMAP
Protein Nötkött, fisk, fläskkött, kyckling, ägg, tofu
Baljväxter Bönor, linser, kikärtor
Gryn Quinoa, havre, glutenfritt bröd, glutenfri pasta, ris Vete, råg, korn, couscous, bulgur
Grönsaker Morot, gurka, grönkål, gröna bönor, grönsallad, potatis, palsternacka, tomat, zucchini, röd paprika, groddar Lök, vitlök, sparris, rödbeta, jordärtskocka, selleri, rödkål
Frukt Jordgubbar, blåbär, hallon, banan, apelsin, ananas, kiwi, mandarin, papaya, nätmelon, honungsmelon, passionsfrukt, lime, citron. Torkad frukt, äpplen, päron, vattenmelon, honung, mango, persika, nektarin, fruktjuice, torkad frukt
Mejeri Laktosfria produkter, mandelmjölk, kokosmjölk, rismjölk, hårdost, fetaost, halloumi, mozzarella, smör Cottage cheese, färskost, ricotta, mjölk, yoghurt, fil, glass, sojamjölk
Sötning Vanligt socker, stevia Sorbitol, xylitol (finns ofta i tuggummi, halstabletter och godis)

Måste äppelmos stå i kylen?

Öppnad burk bör förvaras i kylen. MED ASKORBINSYRA: För att inte moset ska oxidera och mörkna vid längre förvaring kan man ta i askorbinsyra som är C-vitamin. Rör ut några msk av moset med askorbinsyra i ett glas och rör sedan i resten av äppelmoset i kastrullen.

Kan äppelmos bli gammalt?

3. Möglig sylt ska slängas – När det gäller sylt med fast konsistens kan du skopa upp möglet och äta resten. Detta gäller inte för vattniga sorter som äppelmos, där möglet sprider sig lättare. Riktmärket är alltså: vattnig konsistens – släng. Samma släng-råd gäller tacosås eller pesto som börjat mögla.

Vilken mat passar till äppelmust?

Passar till ljust kött – Äppelmust passar bra som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk, kyckling eller fläskkött. Sötman varierar från det krispigaste torra till det sötaste söta. Ibland finns även en beska. Smaken på musten beror på äppelsort, årgång och växtplats – så terroir är viktig även för mustproduktion.

Hur länge kan man ha äppelmos i kylen?

Gör så här: –

 1. Ta fram äpplen (valfri mängd, gör gärna dubbel, tredubbel eller kanske ännu större sats på en gång). Bra att veta: Mängderna av olika ingredienser i det här receptet är inte jättenoga.
  • ca 1 kg äpplen (hela, oskalade)

  Äpplen.

 2. Ta fram en stor kastrull och häll i vatten och askorbinsyra (ca 1 krm per liter vatten).
  • ca 1 liter vatten
  • 1 krm askorbinsyra

  Vatten med askorbinsyra.

 3. Skala äpplena. Skär bort fula delar. Skär i bitar och kasta bort kärnhusen. Lägg äppelbitarna i kastrullen med vatten. Äppelbitarna i vatten.
 4. Häll av vattnet och häll på lite nytt vatten, ca 0.75 dl vatten, bara så det blir lite blött i botten av kastrullen för att undvika att det bränner fast. När äpplena blir varma avger dessa vätska så man ska inte heller ta för mycket vatten, då blir äppelmoset vattnigt. Olika äppelsorter är olika vattniga.
  • ca 0,75 dl vatten

  Häll av vattnet och häll på en liten skvätt, ca 0,75 dl.

 5. Låt koka upp. (Skulle det bli för torrt så kan man tillsätta lite vatten.) Koka tills det blivit mosigt. Det brukar ta ca 10-20 min beroende på äppelsort. Rör om lite så märker du om äppelbitarna lätt går sönder och blir mos – då är det klart. Äpplena har kokat klart och det är mjukt och mosigt.
 6. Mät upp strösocker och askorbinsyra. Blanda. (Ta 1 krm askorbinsyra per liter äppelmos.1 kg äpplen ger ca 1 liter äppelmos.)
  • 1 krm askorbinsyra
  • 0,25-6 dl strösocker

  Strösocker och askorbinsyra.

 7. Rör ner socker och askorbinsyra i äppelmoset. Rör ev. ner mer socker, blanda och smaka. Mängden socker kan man ta vilken man vill upp till 6 dl (500 g) per liter äppelmos. Börja med att ta lite grann och sedan kan du röra ner mer efter smak. OBS: Se hållbarhetstips nedan. Äppelmoset är klart.
 8. Häll det varma äppelmoset i rena glasburkar eller i plastpåsar och frys in det du inte ska äta den närmaste tiden, se även hållbarhetstips nedan. Äppelmos i glasburk.

Serveringstips: Äppelmos är gott istället för sylt till pannkakor, gröt m.m, som tillbehör till mat och som fyllning till tårtor, bullar och andra bakverk. GI Tips: Ta väldigt lite socker. Om äpplena är söta räcker det med så lite som en matsked att blanda med askorbinsyran. Tips för att undvika tillsatser: Det behövs lite konserveringsmedel i äppelmos. Askorbinsyra = E300. Det är en C-vitamin som används för att konservera äppelmoset. Utan askorbinsyran blir färgen på äppelmoset brunt. Hållbarhet och förvaring: Tar man väldigt lite socker håller sig äppelmoset bara ca 1 vecka i kylskåp. Då är tipset att frysa in i plastpåsar och bara ta upp så mycket att det går åt på en vecka. Med mera socker håller sig äppelmoset betydligt längre. | Tillbehör | E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej ! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att:

 • skicka svar till dig
 • visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com

Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. ✏️ Skrivet av 2022-01-20 02:44 Tack så mycket för svar! ⭐ webmaster 💬 Svar till Adam ✏️ Skrivet av Susanne 2022-01-14 01:30 Jag tror det största felet är att du förvarade moset i rumstemperatur om det är det du har i skafferiet. Man måste använda väldigt mycket socker för att det ska hålla sig annars. Äppelmos man köper i affären som står placerat i rumstemperatur innehåller konserveringsmedel och de har en produktionsprocess som innebär att det inte stängs in vanlig luft i burken när locket sätts på, det blir vakuum.

Sedan ska man ju förvara köpt äppelmos i kylskåp när man öppnat burken och därmed fått in vanlig luft. Som jag har skrivit i receptet så håller sig hemgjort äppelmos med liten mängd socker bara 1 vecka i kylskåp men längre med mer socker. Det är ju dock synd att chansa så då kan man frysa in äppelmoset.

De övriga punkterna du listat med dåligt datum på äpplen, skalbitar m.m. tror jag inte alls påverkar. Att burkarna inte var helt rena kan påverka. Mängden socker du har är ju lika som de burkar man köper men de innehåller som sagt även annat konserveringsmedel och ingen luft i burken.

 • Så vill man ha längre hållbarhet själv i kylskåp så måste man ta ännu mera socker.
 • Socker fungerar ju även som konserveringsmedel.
 • Man kan även själv koka sina burkar i en gryta på ett sätt som gör att man får vakuum i burkarna som gör att man kan förvara dem oöppnade i rumstemperatur, det går att läsa om denna metod i kokböcker.

Själv förvarar jag i kylskåp och frysen. ✏️ Skrivet av Adam 2022-01-13 13:31 Jag gjorde äppelmos för knappt två veckor sen på impuls, mest för att pröva. Jag använde inte askorbinsyra (skvätte lite äppelcidervinäger ovanpå äpplena i grytan i stället). Nu är moset mögligt.

Vilken faktor orsakade det, tror ni? Äpplena var på rea pga. dåligt datum. Ett äpple hade ett mjukt, brunt parti vilket jag skar bort, med marginal. Jag använde resten av äpplet. Jag skar även bort mindre skavanker från de andra. Jag kärnade inte ur och skalade inte. Efter att ha silat kom det ändå med små skalbitar, 2-3 per burk.

Burkarna kom direkt ur skåpet. De hade stått utan lock och jag hade inte diskat dem på nytt inför detta. Jag använde 1,5 dl socker/kg äpplen. Jag förvarade moset i skafferiet. Jag var inte noggrann med att hålla burkarna horisontellt, så det kom mos upp på kanterna och locket när jag ställde in dem i skåpet. ⭐ webmaster 💬 Svar till Christian ✏️ Skrivet av Susanne 2021-01-14 01:50 Tack för en bra synpunkt! Jag har läst på om detta och uppdaterat receptet. ✏️ Skrivet av Gerd 2020-10-24 16:25 Jag undrar också om det inte är bättre att hälla moset varmt i varma burkar. Om man ska frysa ner måste det så klart kallna.

Hur länge håller öppnad burk äppelmos?

Förvaring

Total hållbarhet (dagar): 545
Förvaringsinstruktioner: Förvara öppnad burk kallt.

Kan man frysa om äppelmos?

Äppelmos går bra att frysa. Vad tyckte du om receptet?

Kan man äta gammal äppelmos?

3. Möglig sylt ska slängas – När det gäller sylt med fast konsistens kan du skopa upp möglet och äta resten. Detta gäller inte för vattniga sorter som äppelmos, där möglet sprider sig lättare. Riktmärket är alltså: vattnig konsistens – släng. Samma släng-råd gäller tacosås eller pesto som börjat mögla.