Vilka Grönsaker Får Man Äta I Lchf
Siffrorna är kolhydrater per 100 gram.

 • Blomkål – 4 g. Urtypen för en LCHF – grönsak och kanske den mest klassiska av dem alla.
 • Vitkål – 3 g. Ytterligare en fantastisk LCHF – grönsak.
 • Avokado – 2 g.
 • Broccoli – 4 g.
 • Zucchini – 3 g.
 • Spenat – 1 g.
 • Sparris – 2 g.
 • Grönkål – 4 g.

Meer items

Vilka grönsaker kan man äta i LCHF?

Välj bort kolhydrater – Enligt LCHF tar man först och främst bort de stora kolhydratkällorna. Bland dessa återfinner vi godis, glass, choklad, kakor och liknande, men även övrigt näringsrika livsmedel såsom potatis, ris, pasta och bröd och juice och frukt.

Även rotfrukter, bönor, linser, nötter och frön undviker en del på grund av deras relativt höga innehåll av kolhydrater. En LCHF-kost som består av mycket kött, korv, bacon och andra charkuteriprodukter och för lite grönsaker och kostfibrer kan vara mycket osunt. Idag varnas vi för att äta för mycket rött kött och charkuteriprodukter på grund av misstänkta effekter på hälsan.

Det ska också nämnas att det inte finns så stort forskningsunderlag på stora intag av fett på det sätt som LCHF ofta innebär. Det finns också god anledning att uppmärksamma att LCHF kan innebära ett mycket begränsat intag av kostfiber om man undviker grönsaker, bönor, linser och andra kostfiberrika livsmedel.

 • I en möjligen hälsosammare variant av LCHF kommer fettet från fisk, nötter, frön, avokado och oljor, och man äter mycket grönt: kål, blomkål, broccoli andra grönsaker.
 • Grova grönsaker, rotfrukter och bär innehåller inte bara kostfiber, utan även andra näringsämnen såsom magnesium, vitamin C, K och många B-vitaminer.

När man äter mindre energi än man behöver går man ner i vikt eftersom fettväv och muskler bryts ner och förbränns. Genom att träna och använda sina muskler kan man begränsa muskelnedbrytningen, men eftersom kolhydraterna är musklernas och hjärnans bästa bränsle kan träningen kännas tung.

Kan man äta gurka LCHF?

Grönsaker – Välj ovanjordsgrönsaker, alltså all typ av kål, svamp, avokado, sparris, rädisor, spenat/mangold, aubergine, zucchini/squash, paprika, tomat, gurka, alla typer av bladgrönsaker som ruccola, spenat/mangold, all typ av huvudsallad, lök. ( Se mina favoritgrönsaker.) De underjordgrönsaker som du kan äta är rättika samt kålrot och rotselleri som båda innehåller ca 5 g kolhydrater/100 gram.

Vad ska jag undvika när jag går på LCHF?

Olika dieter passar för olika personer – Det finns många olika dieter. Olika metoder passar olika människor. Det går tyvärr inte att svara på vilken diet som är bäst. Det finns inte ett sätt som fungerar för alla, utan du måste utgå från dig själv och vad du tror kan fungera för dig.

GI. Du väljer livsmedel med så kallade långsamma kolhydrater som till exempel grovt bröd, flingor, gryn och baljväxter. Samtidigt väljer du bort livsmedel med så kallade snabba kolhydrater som till exempel läsk, godis, vitt bröd och söta flingor. 5:2. Du fastar två dagar i veckan. Under veckans fem övriga dagar äter du som du brukar göra. De dagar du fastar ska inte ligga direkt efter varandra. Minst en dag då du äter som vanligt ska ligga mellan de två dagarna då du fastar. Lågkolhydratkost. LCHF är ett exempel på en diet då du äter lågkolhydratkost, Du väljer bort livsmedel som innehåller mycket kolhydrater som till exempel bröd, gröt, flingor, pasta, ris och sötsaker. I stället väljer du livsmedel med mycket protein och fett som till exempel ägg, ost, grädde, jordnötssmör, fisk, kött och korv.

Läs mer om dessa dieter och hur de kan påverka hälsan på Livsmedelsverket.se. Studier visar att dieter där du äter en mindre andel kolhydrater ger en snabbare viktnedgång i början jämfört med om du äter enligt de nordiska näringsrekommendationerna. Men efter ett år har viktminskningen planat ut och du får samma viktminskning oavsett metod.

Är tomater bra LCHF?

Under jord – Alla siffror är procent kolhydrater. Det betyder att hundra gram – vikten av en normal tomat – av en grönsak innehåller det antalet gram kolhydrater som siffran anger. Till exempel innehåller en genomsnittlig tomat 3 gram kolhydrater. Ett helt blomkålshuvud väger mycket mer, kanske tio gånger mer, innehållet för ett helt blomkålshuvud blir i så fall tio gånger 4 gram, alltså 40 gram kolhydrater totalt. Grönsaker med under fem viktprocent kolhydrater kan ätas relativt fritt. Om du inte äter LCHF (vilket innebär mindre än 20 gram kolhydrater per dag) kan du förmodligen äta så mycket du vill av de här lågkolhydratgrönsakerna. Om du äter (under 20 gram kolhydrater per dag) behöver du kanske vara lite försiktig med vissa grönsaker.

Speciellt försiktig kan du behöva vara med paprika och tomater – där hamnar du snabbt uppåt 20 gram kolhydrater. En medelstor paprika kan innehålla 6-8 gram kolhydrater. Medicinering med warfarin och intag av grönsaker: Warfarin (säljs under namnen Waran, Coumadin, Jantoven) är ett läkemedel som används för att behandla och/eller förhindra blodproppar och effekten kan minskas av det höga innehållet av vitamin K som finns i många grönsaker.

Ett ojämnt intag av grönsaker kan göra dosen av warfarin svårbestämd då warfarin fungerar genom att blockera effekter av vitamin K.

You might be interested:  Hur Stor Är En Kopp Kaffe?

Får man äta banan med LCHF?

Förra veckan publicerade vi ett nytt recept på LCHF-bananbröd – ett recept som väckte en del reaktioner, inte minst på sociala medier. Banan i ett LCHF-recept? Vi tänker därför att det kan vara bra om vi reder ut detta. Här följer en kommentar från dr Andreas Eenfeldt, Diet Doctors grundare och VD.

Ommentaren är skriven på vår Facebooksida som svar på de många frågetecken som receptet medförde. Hej alla som kommenterar detta recept och bananens vara eller inte i våra recept, samt en oro för att vi ändrat inriktning på något sätt. Jag ser inte någon förändring här. Vår sajt har aldrig varit enbart för strikt LCHF med max 10-20 gram per dag.

Vi har sedan minst ett decennium varit mycket tydliga (anser jag) om att vi erbjuder olika versioner av lågkolhydratkost (upp till 100 gram per dag) som passar för olika personer. Vi har sedan många år haft små mängder frukt i enstaka recept, exempelvis denna Flygande Jacob i lågkolhydrats-version som vi nog publicerade för minst fem år sedan.

 1. Vi försöker göra detta tydligt med exempelvis gröna kolhydrats-bollar på recept som är strikt LCHF.
 2. Det går också bra att söka efter enbart recept som är strikta med mycket, mycket få kolhydrater.
 3. Detta recept har inte en sådan markering, och dess 3 gram kolhydrater per skiva eller 8 % kolhydrats-energi kan fungera utmärkt för många.

En tiondels banan per brödskiva är för många inget stort problem. Med 8 % kolhydrater och 79 % fett är det definitivt mer fett och mindre kolhydrater än “vanligt”, och klassificerat som liberal LCHF enligt våra riktlinjer. De som vill ha mindre kolhydrater eller vill undvika banan fullständigt är förstås mer än välkomna att använda alla våra andra 1000+ LCHF-recept,

 1. Så hur lite kolhydrater innebär då lågkolhydratkost? Svaret är att det beror på.
 2. Det beror på vad du vill uppnå.
 3. Vill du maximera hälsovinsterna och reversera typ 2-diabetes, eller behöver gå ner mycket vikt kan strikt LCHF vara ett bra val.
 4. Vill du däremot äta mer kolhydrater och inte har typ 2-diabetes eller speciellt många kilon att gå ner, kan mer måttlig LCHF vara ett bättre alternativ.

Måttlig LCHF kan vara lättare att följa, men det kan också vara mindre effektivt än ketogen kost (strikt LCHF), vilket innebär att du kan få mer måttliga resultat.1 På Diet Doctor rekommenderar vi recept och veckomenyer för upp till 100 gram kolhydrater per dag.

Får man äta potatis LCHF?

Öppna senaste numret av Aftonbladets bilaga “Laga LCHF” så möts du på första uppslaget av reklam för potatis! Enligt annonsen så är den kolhydratrika potatisen “den perfekta ingrediensen i LCHF-diet”. Man delar också med sig av ett recept på “Krämig dillpototto”, komplett med fettsnål fejkgrädde och fettsnål ost.

 • Den innehåller 50 energiprocent kolhydrater och är ungefär så långt ifrån LCHF man kan komma.
 • Att Svensk Potatis vill försvara sin sjunkande försäljning är ok.
 • Men hur oseriösa eller okunniga är Aftonbladet när de säljer stor reklamplats till dem i sin LCHF-tidning? Det blir ju minst sagt förvirrande för nybörjare.

Även tidigare nummer av “Laga LCHF” har gett ett aningslöst intryck med fullt av kolhydratrika rekommenderade produkter, Är det dags för Aftonbladet att ta in någon granskare som vet vad LCHF är?

Kan man äta jordnötssmör vid LCHF?

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore Jag fullkomligt älskar jordnötssmör. Jag köper alltid osötat ekologiskt, med ungefär 16 gr kh/100 gram. Det är inget man bör äta dagligen, men absolut något gott att unna sig då och då! Vansinnigt enkelt och roligt att bjuda på.

Vilken ost kan man äta LCHF?

Lägst kolhydratinnehåll: (0-3 gram per 100 g) –

Smör och ghee: Smör görs av mjölkfett och innehåller endast spår av laktos (socker) och vassle (protein)., även kallat klarifierat smör, innehåller varken laktos eller vassle. Smör innehåller endast 0,1 gram kolhydrater och 0,1 gram vassle per 100 gram. Därför är smör, precis som ghee, i princip helt fritt från kolhydrater. Mjuka ostar: Brie, camembert och liknande mjuka ostar har det lägsta kolhydratinnehållet av alla ostar: 0,5 gram per 100 gram. Hård (lagrad) ost: Smakrika, hårda ostar som cheddar, schweizerost och provolone innehåller väldigt lite laktos. De är extremt ketovänliga då de flesta innehåller cirka 1 gram kolhydrater per 100 gram, även om en del kan innehålla upp till 3 gram. Fetaost: Fetaost har också ett lågt kolhydratinnehåll och är väldigt ketovänligt. Feta innehåller cirka 1-2 gram kolhydrater per 100 gram. Halvmjuka ostar: Halvmjuka ostar som mozzarella och havarti har något högre kolhydratinnehåll än hårda ostar: 2-3 gram per 100 gram. Blåmögelostar som gorgonzola och stilton ingår också i denna kategori. Keso: Keso tillverkas genom att man tillsätter sura bakterier i mjölken, vilket får kaseinet att stelna och separera sig från vasslen. Detta ger keson dess karakteristiska utseende. Keso innehåller cirka 2-3 gram kolhydrater per 100 gram. Naturell grekisk yoghurt: Älskar du yoghurt är naturell grekisk yoghurt det i särklass bästa valet för dig som äter LCHF eller ketogen kost. Den innehåller färre kolhydrater och är tjockare än annan yoghurt eftersom mer av vasslen försvunnit under tillverkningen. Även om mängden kolhydrater varierar något mellan olika märken, ligger innehållet på cirka 3 gram per 100 gram. Vispgrädde: Vispgrädde framställs av fettet som lägger sig ovanpå mjölken. Även om kolhydratinnehållet är lägre än i mjölk är det inte fritt från kolhydrater. Vispgrädde innehåller cirka 3 gram kolhydrater per 100 gram (ungefär 0,5 gram per matsked). Gräddfil: Genom att tillsätta mjölksyrebakterier i grädde får man syrlig och välsmakande gräddfil. Gräddfil innehåller 3,4 gram kolhydrater per 100 gram.

Är morot keto?

What Vegetables Can I Eat on a Keto or Low Carb Diet? Det är en vanlig missuppfattning att du inte kan äta mycket grönsaker när du är på en ketodiet. Faktum är att du kan och borde äta mycket grönsaker! De innehåller alla typer av näringsrika saker, inklusive antioxidanter, vitaminer och mineraler som kalium och kalcium.

 1. Men inte bara några grönsaker kommer att göra.
 2. Vissa är kolhydrater med hög sockerhalt / naturliga sötningsmedel / glukos (Tips: de flesta rotgrönsaker, som morötter, rödbetor, yams, butternut squash, palsternack och rovor är stärkelsegrönsaker och har höga kolhydrater).
 3. Undvik dessa grönsaker och fokusera på ketogen dietvänliga val som anges nedan.
You might be interested:  Hur Mycket Vatten Till En Kopp Kaffe?

Vissa är supermat (säg ja till bladgrönsaker och korsblommiga grönsaker!), Alla är bra för en lågkolhydratdiet, har lite glukos och är icke-stärkelsegrönsaker. Kom bara ihåg, även med näringsmässigt fördelaktiga grönsaker blir kolhydrater snabbt; du vill hålla dig till cirka 20 gram netto kolhydrater per dag (mer om du regelbundet är atletisk eller kan stanna i ketos med mer kolhydrater – du kan testa för att räkna ut det och mindre totala kolhydrater om du använder ketodieten som kompletterande terapi), så kom ihåg medan du njuter av grönsaker.

Vilka grönsaker har minst kolhydrater?

Kolhydrater i grönsaker – de bästa och de sämsta Vilka grönsaker är bäst? Det finns en väldigt enkel regel:

Grönsaker som växer ovan jord innehåller lite kolhydrater och kan ätas fritt. Grönsaker som växer under jord innehåller mer kolhydrater, så du behöver vara mer försiktig med dem (särskilt potatis).

Ingen regel är perfekt, men dessa grönsaker är alla bra, särskilt de till vänster:

Är ägg keto?

Speciellt om du vill gå ner i vikt så fort som möjligt, då ska du äta magrare varianter av dessa proteiner. Annat som du också kan äta i måttliga mängder inkluderar nötter, avokado, ägg, smör samt yoghurt och ost. Mat som du helst ska undvika inkluderar ris, pasta och bröd.

Får man dricka cola zero med LCHF?

Sockerfri saft och läsk – Det finns ett gäng med sockerfri saft som du faktiskt kan dricka där ute. De är sötade på lite olika sätt, men de flesta är helt ok att använda inom lchf. Samma sak är det med lightläsk och zeroläsk. Det är helt ok att dricka. Dock så ska man tänka på att saft och läsk kan trigga igång ett sötsug. Mina egna favoriter är t ex ZERoh! och helt vanlig Coca-Cola Zero.

Får man äta havregryn i LCHF?

LCHF-frukost med gröt – Eftersom havregryn innehåller över 50 % kolhydrater så är det så långt ifrån LCHF som man kan komma. Risgrynsgröt innehåller betydligt mindre kolhydrater eftersom det innehåller mycket grädde, men lämpar sig fortfarande inte som en LCHF-frukost. Här nedan kommer ett recept på en nyttigare gröt med mandelmjöl.

1 msk mandelmjöl 1 dl vispgrädde kanel 2 st ägg

Gör så här: Rör ihop mandelmjölet, grädden och de två äggen i en kastrull under medelhög värme. Fortsätt röra blandningen så att gröten inte bränner fast. När gröten har fått önskad konsistens kan den tas bort från den värma plattan och serveras direkt i en djup tallrik. Krydda gärna med kanel eller kardemumma.

Kan man äta korv med LCHF?

Hej hej! Idag blir det lunch på stan med Anna (Hallén) och Gunilla för nu är det hög tid att vi planerar in ännu en njutarresa, antagligen till Malaga. Mer info kommer så klart! Gårdagens lunch var min faoritkorv Slaktarkorv som har 99% kötthalt och mindre än 0,5 g kolhydrater per 100 g (90 g väger 1 korv) Det märks väldigt tydligt att det är betydligt mer kött i denna. Senap och Cholua hotsås på. Jag gillar Bähnckes danska senap som innehåller lite kolhydrater och socker.4.5 g per 100 g – jämför det med tex Slotts senap som innehåller 15 g! Eller Västerviks senap som har 47 g! Nej det blir inte så mycket på 1-2 korvar men många bäckar små och att aktivt välja bort tillsatt socker i mat är en bra idé. Sparrisen lät jag steka med i någon minut i slutet. Gott! Annonslänkar till Ellos 22 % rabatt på din beställning! – Kod:Singles22 Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.

Vilken frukt innehåller minst kolhydrater?

Är socker i frukt relevant? – Mängden socker i frukt säger inte hela sanningen om huruvida energin i frukten är “optimal”. All frukt innehåller kolhydrater som också förekommer i form av fibrer och stärkelse. Hur mycket socker en frukt säger ingenting om hur mycket av kolhydrater (mig form av stärkelse) som omvandlas till socker i kroppen, eller hur snabbt sockret blir tillgänglig (som regleras av fibrerna).

Frukt Andel socker / kolhydrat
Annanas 74.8%
Apelsin 80.3%
Banan 53.5%
Dadlar 86.7%
Granatäpple 73.3%
Grapefrukt 62.6%
Jordgubbar 63.2%
Mango 87.1%
Päron 63.2%
Russin 74.4%
Vattenmelon 82.7%
Äpple 75.4%

Mängden socker per kolhydrat i frukt skiftar mellan 53.5% och 86.7%. Mest socker per kolhydrat finns i Mango, och allra minst finns i banan. Ovan visar exempelvis att andel socker i mango är högre (per kolhydrat) än i dadlar som innehåller mest socker. Jag saknar adekvat utbildning inom många områden som jag skriver om. Gillar att lära mig, tex genom att läsa forskning. Däremot läser jag den inte noggrant. Ta allt jag skriver med en stor nypa salt. Tack! 🙂

Kan man äta sötpotatis LCHF?

Gooooood förmiddag! 8 timmar och 23 minuters sömn i natt, det är inte illa! Har snittat på typ 5 sen vi åkte till Spanien 💩 Jag älskar min nya Fitbit! Jag är fortfarande lite semesterslapp det ska jag inte sticka under stolen med, det blir i snitt 10-11.000 steg om dagen – får jobba lite hårdare senare i höst! Jag njuter av lite slappare approach just nu.

Kosten har jag dock styrt upp nu – det mår jag som bäst av. Periodisk fasta i kombination av liberal lågkolhydratkost där är mitt verktyg för att må som bäst! Vi har inte kunnat stoltsera med vackra sommardagar i Skåne detta året heller tyvärr. Vi har knappt suttit ute någonting! Nu har vi ju inte varit hemma hela sommaren så visst vi kanske missat några tillfällen.

Men i går var en skön sommarkväll och då blir det ju givetvis grillat! Jag hittade små sötpotatisar på Ica Maxi, ibland är det så hiskeligt stora de där sötpotatisarna! Jag får ju ofta frågor både här i bloggen och på instagram om sötpotatis är LCHF och JA sötpotatis funkar hur bra som helst om man som jag äter en liberal lågkolhydratkost och sedan beror det ju på HUR man äter.

Jag som praktiserar perdiodisk fasta (sedan 2012) äter inga kolhydrater dagtid, det innebär att jag har ju en ganska rejäl “pott” till middagen på kvällen. Jag vill kunna äta bra kolhydrater och då passar detta upplägget mig. Min kropp är duktig på att använda både fett och kolhydrater (glukos) som energikälla på grund av det upplägget.

Sötpotatis (som inte är en potatis utan en ört) en bra källa till kolhydrater, full av näringsämnen och antioxidanter som C och E vitamin, betakaroten och mineraler som koppar, kalium, folat och järn och sist men inte minst bra fibrer. I går gjorde jag hasselbackspotatis på sötpotatisen och istället för ströbröd så panerade jag med min favoritpanering: Parmesan med kryddor! Denna paneringen är så användbar och kan användas till mycket! Jag river parmesanen och sedan mixar jag den till ännu mindre “mjöl” i min Kitchen Aid. Jag kryddar sedan med italiensk salladskrydda, salt, svartpeppar, paprika och vitlökspulver! Paneringen kan man sedan förvara i burk 🙂 Sötpotatisen skivas, penslas med smör och Jag serverade hamburgare till och en supergod Coleslaw som ni ska få recept på i annat inlägg! MUMS! En vacker sommarkväll helt enkelt med god mat! Skriv ut

 • Författare: åse falkman fredrikson
 • Portioner: 4
 • 2 mindre sötpotatisar
 • 3/4 dl smält smör
 • Parmesanpanering:
 • 150 g riven parmesan (ca 3 dl)
 • 1 msk vitlökspuver
 • 1 msk paprikapulver
 • 1/2 msk itlaiensk salladskrydda
 • 1 tsk salt
 • 1/2 tsk svartpeppar

Är det kolhydrater i broccoli?

Näringsvärde per 100g. Energi 27 kcal/112 kJ, Vatten: 90g, Protein: 3g, Fett: 0,4g, Kolhydrater : 2,7g, Kostfiber: 2,5g, Kalium: 385mg, Kalcium: 48mg, Järn: 0,9mg, Selen: 1µg, ß-karoten: 920µg, C-vitamin: 83mg.

Får man äta äpple LCHF?

Hur mycket frukt kan du äta? – Det betyder att du på (< 20 gram per dag) förmodligen föredrar lite bär istället. Du behöver faktiskt inte äta frukt. Alla näringsämnen i frukt kan du ännu lättare få från grönsaker – utan allt socker. Därför kanske du hellre äter rikligt med istället?

 • Även om du äter (20-50 gram per dag) behöver du vara försiktig med frukt – förmodligen inte mer än en frukt om dagen.
 • På (50-100 gram per dag) kan du få plats med två eller tre frukter per dag, om det är din huvudsakliga kolhydratkälla.
 • Som du ser innehåller vindruvor och bananer mest kolhydrater av alla frukterna.

Får man äta nötter när man äter LCHF?

Bra nötter för dig som äter LCHF – Macadamianötter, paranötter och pekannötter har väldigt lågt kolhydratvärde och innehåller mycket fett. Även mandlar, valnötter, hasselnötter och pinjenötter är bra, men innehåller mer kolhydrater. Barnen älskar cashewnötter och pistachnötter, men båda dessa innehåller mycket mera kolhydrater (och mindre fett) och passar bättre för dig som äter Paleo eller till växande barn.

Får man äta rotfrukter på LCHF?

Att tänka på – ANNONS Om du äter LCHF för viktnedgång, då kan det vara bra att undvika de rotfrukter som är i den högre skalan, dvs runt 10 g/100 g. Det är alltid ditt dagliga intag som styr mängden av rotfrukter du kan äta. Äter du t ex strikt, då finns det sällan plats för några rotfrukter alls, medans om du äter liberalt så kan det finnas plats för en hel del.

Kan man äta potatis med LCHF?

Öppna senaste numret av Aftonbladets bilaga “Laga LCHF” så möts du på första uppslaget av reklam för potatis! Enligt annonsen så är den kolhydratrika potatisen “den perfekta ingrediensen i LCHF-diet”. Man delar också med sig av ett recept på “Krämig dillpototto”, komplett med fettsnål fejkgrädde och fettsnål ost.

 1. Den innehåller 50 energiprocent kolhydrater och är ungefär så långt ifrån LCHF man kan komma.
 2. Att Svensk Potatis vill försvara sin sjunkande försäljning är ok.
 3. Men hur oseriösa eller okunniga är Aftonbladet när de säljer stor reklamplats till dem i sin LCHF-tidning? Det blir ju minst sagt förvirrande för nybörjare.

Även tidigare nummer av “Laga LCHF” har gett ett aningslöst intryck med fullt av kolhydratrika rekommenderade produkter, Är det dags för Aftonbladet att ta in någon granskare som vet vad LCHF är?

Är morötter Keto?

What Vegetables Can I Eat on a Keto or Low Carb Diet? Det är en vanlig missuppfattning att du inte kan äta mycket grönsaker när du är på en ketodiet. Faktum är att du kan och borde äta mycket grönsaker! De innehåller alla typer av näringsrika saker, inklusive antioxidanter, vitaminer och mineraler som kalium och kalcium.

Men inte bara några grönsaker kommer att göra. Vissa är kolhydrater med hög sockerhalt / naturliga sötningsmedel / glukos (Tips: de flesta rotgrönsaker, som morötter, rödbetor, yams, butternut squash, palsternack och rovor är stärkelsegrönsaker och har höga kolhydrater). Undvik dessa grönsaker och fokusera på ketogen dietvänliga val som anges nedan.

Vissa är supermat (säg ja till bladgrönsaker och korsblommiga grönsaker!), Alla är bra för en lågkolhydratdiet, har lite glukos och är icke-stärkelsegrönsaker. Kom bara ihåg, även med näringsmässigt fördelaktiga grönsaker blir kolhydrater snabbt; du vill hålla dig till cirka 20 gram netto kolhydrater per dag (mer om du regelbundet är atletisk eller kan stanna i ketos med mer kolhydrater – du kan testa för att räkna ut det och mindre totala kolhydrater om du använder ketodieten som kompletterande terapi), så kom ihåg medan du njuter av grönsaker.