Hur Gör Man Varm Choklad Med Oboy
Varm o’boy

  1. Blanda mjölk och o’boy-pulver (i lämpliga proportioner) i en kastrull.
  2. Värm på spisplatta under omrörning tills chokladen är lagom varm.
  3. Häll upp i 5-dl-termos strax innan utflykten.

Hur länge värmer man OBOY?

Gör så här: –

  1. Mät upp vispgrädde, strösocker och kakao i en kastrull. Vispa till en jämn smet utan kakaoklumpar.
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 msk strösocker
    • 2 msk kakao
  2. Vispa ner mjölken.
    • 4 dl mjölk

    Mjölken nervispad.

  3. Sätt kastrullen på spisen på hög effekt och värm till önskad temperatur. Chokladen behöver inte värmas tills den kokar utan det räcker bara att den blir så varm som du vill ha den. OBS! Eftersom det är mjölk i så var försiktig och lämna inte kastrullen själv för då finns det stor risk att det kokar över och det går väldigt snabbt när det väl börjar koka. Värm på spisen.
  4. Häll upp den varma chokladen i koppar. Servera gärna med en klick vispad grädde och sikta kakao över.
    • 0,5 dl vispgrädde
    • 0,5 tsk kakao

Kan man göra varm oboy med vatten?

Ingredienser – ca 240 g torrmjölkspulver 1 dl kakao 1 dl socker Till en kåsa är det lagom med 3 msk pulver och sedan fyller du upp med varmt eller kallt vatten.

Kan man värma OBOY?

2009-11-17 (tisdag) En termos med varm choklad passar utmärkt på utflykten.

5 dl mjölk
2-3 msk o’boy-pulver

ol> Blanda mjölk och o’boy-pulver (i lämpliga proportioner) i en kastrull. Värm på spisplatta under omrörning tills chokladen är lagom varm. Häll upp i 5-dl-termos strax innan utflykten.

Sonen, 7 år : “Mmmm.” Dottern, 8 år : “Jättegott.” Kommentar : Vädret blir allt kallare och då är en liten termos med värmande choklad uppskattad när det är dags för skolans och fritidens alla utflykter. Vill ni hellre laga er egen chokladmjölk så hittar ni ett recept här, (Andra bloggar om: dryck, recept, utflykt, familj, barn )

Hur gör man O boy?

Gör så här Värm mjölken. Rör ut socker och kakao i lite av mjölken i en kopp. Häll på varm mjölk. En klick vispad grädde är gott att servera till varm choklad.

Hur gör man varm oboy i mikron?

Recept på egen varm choklad –

1,5 tsk kakao1.5-2 tsk socker2-2,5 dl mjölk

För att slippa klumpar i kakaon, blanda kakao med socker och lite mjölk, rör tills kakaon har löst sig. Häll på resten och mjölken och värm i micron. Går lika bra att göra på spisen naturligtvis. Och för den som gillar, massor av grädde och kakao på toppen! Hur Gör Man Varm Choklad Med Oboy Hur Gör Man Varm Choklad Med Oboy Hur Gör Man Varm Choklad Med Oboy : Egen varm choklad

Kan man använda OBOY som kakao?

Byta ut kakao mot Byta ut kakao mot Byta ut Är du ruskigt sugen på en kladdkaka men har ingen kakao hemma? Men så bra då att vi har en massa tips på vad du kan använda istället för kakao.

Det är ingen fara på taket om det visar sig att du inte har någon kakao hemma. Du kan lika gärna ta mörk choklad. Om du vill baka en kladdkaka eller brownies kan du tänka så här: 1 msk kakao = 1-2 rutor choklad. Men det är inte så noga. Om du älskar choklad så kan du gott lägga till lite extra. Tänk på det här : Om du byter ut kakao mot choklad så smält chokladen i antingen smält smör eller smält chokladen i en bunke över ett vattenbad eller i micron (viktigt att inte bränna chokladen, choklad bränns väldigt lätt). Med choklad i smeten blir konsistensen mer kompakt, och du kan behöva se över mängden mjöl i receptet. Istället för chokladbollar kan du testa att göra havrebollar och då kan du byta ut kakaon mot exempelvis Oboy. Tänk på det här : Oboy innehåller socker. Det går att byta ut mot Oboy men konsistens och smak blir inte samma som med kakao om det är stora mängder. Till exempel kladdkaka blir sötare, naturligtvis ljusare och kan behöva längre tid i ugnen på grund av större sockermängd.

Varför sjunker inte oboy?

När pulvret är färskt/påsen nyöppnad, brukar den sjunka lite bättre, men inte som förr när man var liten Precis, det har varit så ett tag. Smaken är bra som vanligt men pulvret gör inte som det brukar.

Hur man blandar oboy?

Hur häller/blandar du upp din oboy? Hur häller/blandar du upp din oboy? Är du en sådan som lägger i oboyen i glaset först och sedan häller på mjölk för att därefter veva runt allt med skeden. Eller är du den som häller i mjölk först och sedan skedar upp tills det blir en bra färg.

  • Eller hur gör du? “High life on low budget” Nu har jag inte druckit Oboy på åratal, men man häller i mjölk först och sedan Oboy, precis som med snabbkaffe.
  • Annars får man ju liksom en massa i botten som kan vara svår att få utblandad.
  • Mjölk först, sen pulvret.
  • Finns inget annat.
  • Oboy? Har inte gjort sedan.

Precis som inom bakning är det alltid smidigast att lösa eventuella klumpar genom att hälla i pulvret först, sedan lite mjölk. Vispa/blanda det hela tills det är klumpfritt och förhållandevis tjockt, därefter tillsätter du önskad mängd mjölk och blandar tills du är nöjd.

Detta förutsätter givetvis att det inte finns några sjuka jävlar där ute som tycker om de där små klumparna som flyter upp till toppen. If You Have an Idea that You Genuinely Think is Good, Don’t Let Some Idiot Talk You Out of It. Skrivet av bent toe: Är du en sådan som lägger i oboyen i glaset först och sedan häller på mjölk för att därefter veva runt allt med skeden.

Eller är du den som häller i mjölk först och sedan skedar upp tills det blir en bra färg. Eller hur gör du? Mjölk sen pulver är så det är tänkt att man ska göra och det absolut lättaste och mest normala. Finns säkert avarter som gör annorlunda som med allt annat.

  • & Personbeskrivning: “Han är stygg över alla gränser” – Gustav Höglund Personbeskrivning 2: “Man kan lita på uber” – Joakim Bennet
  • Det råder lite tvivel ovan, men jag luktar gott i alla fall.

Mjölk först, sedan pulver. Rör om minimalt för att få maxad chokladsörja i botten. Och självklart gäller dubbla mängden pulver jämfört med rekommendationen på paketet. Det är inte O’boy utan tuggmotstånd (och omedelbar diabetes). När jag växte upp lyssnade jag mycket på Blümchen och Rollergirl.

Jag tror att det har format mig som människa. Brukade köra bägge sätten. Minns med vrede de gångerna man hällt upp oboyen först för att sedan upptäcka att mjölken var slut. Eller att det fanns en slatt mjölk som man desperat försökt blanda med en full potion oboy. Hur mycket oboy använde ni? Mina morföräldrar höll stenhårt på tre teskedar eller en matsked, men då smakade ju det ingenting.

Through smoke and fire and shot and shell and to the very walls of hell, But we shall stand and we shall stay. Over the hills and far away. Skrivet av Bussovic: Jag brukade hälla i mjölken först och sedan pulvret men. tycker att det blir så himla klumpigt då så har bytt till att hälla i pulvret och sedan mjölken.

Blir bättre då imo. Håller med, det blev alltid massa oupplösta klumpar oavsett hur mycket man rörde om med skeden. Efter många år på “fel” sätt så har man nu gått över till pulver först. “High life on low budget” Använder helst försluten behållare så jag kan skaka fram en perfekt blandning. Skrivet av Seybsnilksz: Använder helst försluten behållare så jag kan skaka fram en perfekt blandning.

Den lät bra, men skummas inte mjölken då? “High life on low budget” : Oh, ooh! Snart reggar sig väl en representant från Oboy. Men! När jag drack Oboy som mest, någon gång i tonåren, kändes de där klumparna ibland som små flavor features, så droppar av koncentrerad choklad liksom.

vi har oboy hemma ibland men otroligt sällan man dricker. Mjölk först pulver sen. Skopar ner några skedar Oboy, häller på en lite skvätt mjölk och vispar runt tills det blir en tjock massa. Häller på resterande mängd mjölk samtidigt som jag sakta rör runt. Fördelen: Slipper klumpar och behöver inte vispa runt så mycket för att pulvret och mjölken ska blanda sig.

Pulver först och mjölk sen, precis som med musli/flingor. “AT LAST, SIR TERRY, WE MUST WALK TOGETHER.” Tyckte jag då: Mjölken går i först! Vill inte ha en gegga på botten. Funderar jag över nu: Finns det bättre lösningar?! Man fyller halva glaset med mjölk, blandar i den mängd oboy man vill ha, sedan blandar man som tusan och fyller resten av glaset med mjölk.

  1. Längesedan nu och skiter ärligt talat i ordningen.
  2. Det viktiga är proportionerna mjölk/pulver, där vissa (galningar) verkar vara ute efter en flytande chokladkaka snarare än en mjölkdryck.
  3. En skopa räcker, ljus O’boy for life.

Trottoarkantssnubblande insjögangster. Grafik: GTX 960M Moderkort: Raccolto Nero d’Avola Cabernet Sauvignon Organic, 2017 Oboy Lover Jag tycker att pulvret borde bladas först. Skrivet av Gustav Höglund:

  • Längesedan nu och skiter ärligt talat i ordningen.
  • Det viktiga är proportionerna mjölk/pulver, där vissa (galningar) verkar vara ute efter en flytande chokladkaka snarare än en mjölkdryck.
  • En skopa räcker, ljus O’boy for life.

+1 Kom att tänka på den här. Hm när andra kollar fragzonefredag så. lägger jag tid på att hitta den här videon lol. Sup. /herr Puffing Puff Puffius – En bra Oboy reder sig självt Gammalt djungelordspråk Skrivet av Belfry: Precis som inom bakning är det alltid smidigast att lösa eventuella klumpar genom att hälla i pulvret först, sedan lite mjölk.

Vispa/blanda det hela tills det är klumpfritt och förhållandevis tjockt, därefter tillsätter du önskad mängd mjölk och blandar tills du är nöjd. Detta förutsätter givetvis att det inte finns några sjuka jävlar där ute som tycker om de där små klumparna som flyter upp till toppen. Hädelse, klumparna är ju vad som sätter guldkorn i vardagen.

Dem fiskas upp med en sked och smackas sedan sönder med tungan. Oj vad många som dricker oboy. ni vet säkert hur mycket socker ni får i er. jag drack ju oboy när jag var liten sen gick jag över till kaffe. aldrig tittat tillbaka😁 Älskade att doppa knäckebröd med smör o ost i oboyen Däremot har jag sett valrhona kakao och blivit sugen på testa Mjölk först, sen pudra över pulvret och röra samtidigt.

Är det bra att dricka oboy?

Drick chokladmjölk – Det funkar lika bra, eller till och med bättre, än sportdryck eller gainers efter träning visar flera olika studier. Chokladmjölk innehåller en bra kombination av och kolhydrater, dvs. det du behöver för att återhämta dig. Billigare och dessutom mycket godare tycker jag! En studie från James Madison University visar att chokladmjölk hjälper idrottare att få snarlik och till och med bättre muskelbyggnad och återhämtning efter träning jämfört med vanliga sportdrycker.

Mjölkdrickarna fick också mest kroppsfett- förbrännande effekt och bättre återfuktning. Detta beror enligt undersökningen på chokladmjölkens optimala sammansättning av kolhydrater, proteiner, kalcium och elektrolyter. Intressant eftersom sportdryck inte innehåller varken fett eller protein En kombination av kolhydrater och protein har i många studier visat sig vara ett bättre alternativ vid muskelåterhämtning än enbart kolhydrater (som i sportdryck).

Helst ska man blanda sin O´boy på lättmjölk eftersom fett inte tas upp så snabbt av kroppen och det är just det vi vill här. Men jag fortsätter hålla mig till min röda mjölk iaf. Jag dricker inte O´boy jämt och ständigt efter träning MEN det är ett bra alternativ till gainers att ta till direkt efter träning, inom 20 minuter, för återuppbyggnad av musklerna.

Det förutsätter naturligtvis också att du tränat relativt HÅRT. En annan studie från Texas University visar på samma resultat. Chokladmjölk är den mest idealiska återhämtningsdrycken ÄVEN för vanliga motionärer. Testerna har ju gjorts på elitidrottsmän Man noterade att de som drack chokladmjölk fick en ökad mängd muskler, mindre kroppsfett och bättre kondition jämfört med de som drack traditionell sportdryck.

Testet gjordes på 10 cyklister med stor träningsvana, men i samma studie lät man även 32 personer med normal kondition delta i fem spinning pass per vecka. Gruppen delades sedan in i tre delar, varav en fick chokladmjölk att släcka törsten med och de andra vatten respektive sportdryck.

  • Efter 4 1/2 vecka kunde forskarna se att de som druckit chokladmjölk hade dubbelt så stor konditionsförbättring mot de övriga i gruppen.
  • Studien redovisar inte exakt vad som gör att fettsnål chokladmjölk har den här effekten, men man tror att det är blandningen av naturligt protein och kolhydrater som kan vara hemligheten.

Källor: Vill du läsa mer, kolla in bloggen : Oboy efter träning ger dig bättre resultat! – Träning 40+

Hur länge kan man ha varm choklad i termos?

Ett halvljummet kaffe, en ryggsäck där chokladen sipprat ut och en kork som verkar omöjlig att skruva på sedan man tappat termosen i backen. De flesta har säkert erfarenhet av termosar som inte riktigt lever upp till sitt namn. Utbudet och prisläget på ståltermosar är också väldigt skiftande.

På stålytan ser de flesta likadana ut. Med sikte på den kommande sportlovsperioden har Testfakta införskaffat sju av Stabilotherm, Primus, Lifeventure, Asaklitt, Thermos, Ikea och Hammarplast. Samtliga går att köpa i detaljhandeln eller i jakt- och fritidsaffärer. Flera säljs också på nätet. SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut – fick uppdraget att mäta termosarnas förmåga att hålla värme och att testa termosarnas tålighet för stötar.

Det sammantagna utfallet i testet visar också att det är en klassiker som bäst håller måtten. Termosen Thermos klarar att hålla temperaturen på varm dryck efter flera timmar. En 100 grader varm dryck som hällts i termosen håller 86,2 grader efter tre timmar i en omgivning på minus tio grader.

  1. Efter ytterligare en timme har temperaturen sjunkit till 81,2 grader.
  2. Thermos klarar också testet med stöttålighet utan problem.
  3. Termosarna har fått falla från en meters höjd i tre olika riktningar och Thermos var den enda som klarade alla fallen utan att den började läcka.
  4. Temperaturkurvan föll snabbast i Ikeas termos.

Efter fyra timmar hade temperaturen sjunkit till 70,5 grader. Ikeas termos började också läcka i stöttålighetstestet efter att den trillat med toppen nedåt. Under stöttålighetstestet deformerades också ovandelen, vilket gjorde termosen obrukbar. – Kapsylen på Ikeas termos var så pass skadad att det inte gick att återförsluta.

Den deformerades lättare än på de andra termosarna, säger Daniel Andersson, testledare hos SP. Även termosen från Hammarplast började läcka efter ett fall med toppen nedåt och plastkoppen termosen gick sönder. – Plastkoppen och metallkåpan separerades under testet. Det är naturligtvis inte heller så bra, säger Daniel Andersson.

Termosen som läckte mest under stöttålighetstestet var Asaklitt från Clas Ohlson. Denna termos har dock en så pass tättslutande kopp att vätskan inte rinner ut. – Asaklitt läckte i alla riktningar, men så länge koppen sitter fast hålls vätskan kvar. Man riskerar alltså inte att få läckage i väskan, säger Daniel Andersson.

  1. Rent generellt höll termosarna i testet temperaturen bra, förutom Ikeas som tappade i värme snabbare än de övriga.
  2. I stöttålighetstestet fick alla termosar lite törnar, men endast Ikeas och Hammarplasts skadades mer markant.
  3. Värt att tänka på när man använder sin termos på vinterutflykterna är att undvika mjölkprodukter eller välling.

Det bildas snabbt bakterier som ger dålig lukt om termosen och innehållet får ligga ett tag. Bäst är att hålla sig till hett vatten som blandas med snabbkaffe, snabbchoklad eller te i påsar.

Kan man dricka oboy varje dag?

Ett kilo i veckan – – Om du i dagsläget äter sötade flingor och dricker O’boy till frukost varje dag, och beslutar dig för att lägga av med det, då går du helt säkert ner ett kilo på en vecka, säger Cathrine Schück.

Är det farligt att äta gammal oboy?

Swedish Survivalist Vad har vi för sorts och för mängd mat i våra förråd? Vad för slags och för mängd mat i vår Bug Out bag?Hur omsätter vi våra förråd? av » sön 28 apr 2013, 21:19 Vad tror ni om Oboy-pulver som skall blandas med vatten och altså innehåller skummjölkspulver kan man dricka det trots att det gick ut för 4 månader sen? Har även från 2009 hur länge kan man dricka sånt? Ni som är duktiga på hur mat tål lagring har ni något bra svar? Se till att påsen är tät så inte vacuumet pyser ut! Inlägg: 1224 Blev medlem: ons 06 jul 2011, 20:05 Ort: Stockholm av » sön 28 apr 2013, 21:31 Bodis skrev: Vad tror ni om Oboy-pulver som skall blandas med vatten och altså innehåller skummjölkspulver kan man dricka det trots att det gick ut för 4 månader sen? Har även från 2009 hur länge kan man dricka sånt? Ni som är duktiga på hur mat tål lagring har ni något bra svar? Jag har druckit “Ögonblinks” drickschokladpulver som gått ut för nästan 20 år sedan utan några dåliga effekter och det var inte så att jag reagerade på att smaken var dålig.

  1. Jag skulle säga att det kommer gå jättebra att dricka det.
  2. Förklaringen på vad jag tror skall hända Bara för att Röd och Blå existerar idag betyder det inte att det inte kan ändras till imorgon.
  3. Se alla människor som en möjlig vän.
  4. Är man på utflykt i skogen skall man ha mer mat hem än man hade ut.
  5. Inlägg: 4989 Blev medlem: lör 19 mar 2011, 22:19 av » mån 29 apr 2013, 09:32 Jag testade Oboy vanliga pulver det man blandade med mjölk då det var tio år efter utgångsdatum för ett tio tal år sedan.

Det löste sig inte med mjölken längre. hade kanske gått om man hettat upp det. Cacao verkar ju ha obegränsad livslängd annars. Vi dricker chokladmjölk baserad på cacao från 70-talet här nu. Skärmskyddsmäklare Inlägg: 314 Blev medlem: tor 01 nov 2012, 15:50 Ort: Det ljusa Skåne av » mån 29 apr 2013, 10:39 Kakaopulver är väldigt bra att lagra och det går enkelt att blanda det med socker och torrmjölk i tex burk av nåt slag så har man en färdig blandning likt oboyen att ta av,

Man blandar så mycket som går åt under en vecka eller så,Då slipper man ju att delar av en färdig blandning blir förstörd och sedan förstör resten,Förr stod det på kakao paketen hur det skulle blandas men vet inte om det står kvar nu på de nyare,Men ni som har äldre paket i skafferiet kan ju lägga upp receptet ?? Kakaopulvret kan man ju använda till så mycket mer än varm choklad med, som i bakverk eller i en sås till kött mm mm,

Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK! Inlägg: 8751 Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10

av » mån 29 apr 2013, 19:32 Kakao innehåller fett, härsknar inte det?Courage is fear holding on a minute longer

The grey man Inlägg: 1938 Blev medlem: ons 26 okt 2011, 19:55 av » mån 29 apr 2013, 19:49 Från wikipedia Kakaopulver eller kakaotorrsubstans är det som återstår efter att fettet, kakaosmöret, pressats ut ur kakaomassa, en massa av malda kakaobönor som dessförinnan fermenterats och rostats.

  • Akaopulver används i bakverk, choklad och andra typer av godis.
  • Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK! Inlägg: 8751 Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10 av » tis 30 apr 2013, 01:47 Ulv i fårakläder skrev: Bodis skrev: Vad tror ni om Oboy-pulver som skall blandas med vatten och altså innehåller skummjölkspulver kan man dricka det trots att det gick ut för 4 månader sen? Har även från 2009 hur länge kan man dricka sånt? Ni som är duktiga på hur mat tål lagring har ni något bra svar? Jag har druckit “Ögonblinks” drickschokladpulver som gått ut för nästan 20 år sedan utan några dåliga effekter och det var inte så att jag reagerade på att smaken var dålig.

Jag skulle säga att det kommer gå jättebra att dricka det. Man tackar för tipset! Var och köpte mig en påse på 650 gram idag bara för det du skrivit! Ca 30 gram per kopp enligt förpackning, blandas med vatten vilket har sin klara fördel. Dvs 22 koppar för typ 45 kr.

  1. Billigt och riktigt moralhöjande om det skiter sig.
  2. Börjar få trångt i skafferiet Inlägg: 106 Blev medlem: tis 22 jan 2013, 17:54 av carlsson56 » tis 30 apr 2013, 08:27 Man tackar för tipset! Var och köpte mig en påse på 650 gram idag bara för det du skrivit! Ca 30 gram per kopp enligt förpackning, blandas med vatten vilket har sin klara fördel.

Dvs 22 koppar för typ 45 kr. Billigt och riktigt moralhöjande om det skiter sig.Moralhöjande! Gillar det! Med ett starkt psyke och målmedvetenhet/focus kommer du långt carlsson56 av » fre 03 maj 2013, 13:24 Dweomer skrev:,Förr stod det på kakao paketen hur det skulle blandas men vet inte om det står kvar nu på de nyare,Men ni som har äldre paket i skafferiet kan ju lägga upp receptet ??.

Drickchoklad1 kopp: Kakao 1-2 tsk, socker 2 tsk, mjölk ca 2 dl5 koppar: kakao 2-3 msk, socker 1/2 dl, mjölk 1 liter Vispa ihop kakao, socker och lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och värm försiktigt under omrörning. Häll upp i koppar och servera. Har proppen gått? Det lyser inte hos grannarna heller.

Inlägg: 68 Blev medlem: lör 06 okt 2012, 12:49 Ort: Blekinge av » fre 03 maj 2013, 15:35 Nja, jag tänkte inte på hur man gör en kopp i taget utan hur man blandar en större sats at ha nära och snart till, Den baserades på en påse torrmjölk om jag minns rätt, blev ca en halv 2 liters glassburk och höll bar om förvarat på rätt sätt,

Iof så kan man ju utgå från den där påsen torrmjölk och sedan prova sig fram till rätt mängd socker och kakao så kanske det går att tex ha mindre kakao eller mindre socker i för att varje en i familjen ska kunna komplettera med sitt eget recept,Utomlands så köpte jag en god choklad som var kryddad med chili, chokladen var krämigt god och chilin gav lite rivighet,

Väldigt god om man ville ha nåt värmande, Går ju som sagt att krydda upp sin egen choklad efter smak, Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK! Inlägg: 8751 Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10 av » fre 03 maj 2013, 22:19 re_volvo skrev: Dweomer skrev:,Förr stod det på kakao paketen hur det skulle blandas men vet inte om det står kvar nu på de nyare,Men ni som har äldre paket i skafferiet kan ju lägga upp receptet ??.

Drickchoklad1 kopp: Kakao 1-2 tsk, socker 2 tsk, mjölk ca 2 dl5 koppar: kakao 2-3 msk, socker 1/2 dl, mjölk 1 liter Vispa ihop kakao, socker och lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och värm försiktigt under omrörning. Häll upp i koppar och servera. Gjorde en kopp av min gamla hederliga 1 liters burk av Kakao med utgångsdatum 1973 ikväll och receptet stod på förpackningen, på engelska, franska, nederländska och tyska.

Mitt recept innehåller:1 kopp: 1 tsk Kakao, 2 tsk socker till 2 dl mjölk. Citerat recept är ju väldigt snarlikt och fungerar säkert också. Jag tog bara en tsk socker och tyckte att det blev utmärkt! Skärmskyddsmäklare Inlägg: 314 Blev medlem: tor 01 nov 2012, 15:50 Ort: Det ljusa Skåne av » lör 04 maj 2013, 07:07 Då missuppfattade jag helt vad du menade Dweomer. För jag kan inte minnas att jag någonsin sett ett sådant recept. Men det borde ju gå att räkna ut baklänges. En påse Semper mjölkpulver på 96g ger en liter mjölk. Så om man blandar det pulvret med 2-3 msk kakao och en halv deciliter socker enligt det tidigare receptet så borde man ha något som funkar.

Hur onyttigt är varm choklad?

Hälsoprofil – Varm Choklad är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 6% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen. Positiva och/eller negativa hälsofaktorer: + Det finns lite kalorier i Varm Choklad, vilket är positivt för personer som vill hålla vikten.

  • Eftersom Varm Choklad är en vätska som det går att konsumera stora mängder av så bör man ändå vara försiktig med volymen, det är lätt att få i sig mycket kalorier ändå.
  • Eftersom Varm Choklad är ganska näringsfattigt så kan det bli svårt att få i sig det dagliga behovet av essentiella vitaminer, mineraler och fettsyror.

Det är tomma kalorier med andra ord. Se till att komplettera med mer näringstäta livsmedel. – Varm Choklad innehåller mycket socker, ca 10,8 g socker per 100 g. Socker ger inga som helst hälsofördelar utan skadar enligt många studier hälsan. Sett till hälsofaktorerna så verkar Varm Choklad sammantaget vara ett ganska hälsoneutralt livsmedel som varken gör till eller från.

Är det mjölk i Oboypulver?

Vad är sojalecitin/emulgeringsmedel? – Sojalecitin är ett fettämne (fosfolipid) som utvinns ur sojaoljan. Den används främst som emulgeringsmedel, för att få ingredienser att blanda sig. I O’boy används det för att få pulvret att lösa sig i mjölken. Sojalecitin finns i nästan all choklad.

Är OBOY choklad?

O’boy är ett varumärke för chokladpulver och drickfärdig chokladdryck som ägs av Mondelēz International (tidigare Kraft Foods ). O’boy-produkterna innehåller bland annat kakao och socker och säljs i de nordiska länderna samt i Estland, Tillverkningen sker i Marabou-fabriken i Upplands Väsby,

Kan man värma choklad i mikron?

Smält choklad i lugn och ro – Du kan smälta choklad antingen i mikron eller i vattenbad. Mikro: Dela chokladen i jämnstora bitar. Smält på svag effekt i mikron i en halv minut i taget och rör om ibland tills chokladen har smält helt. Vattenbad: Dela chokladen i jämnstora bitar och lägg dem i en skål av rostfritt stål som är lite större än kastrullen under.

Hur värma i mikro?

Varför är nästan alla ­vänsterhängda?

Den vanligaste förklaringen är att det beror på att de flesta människor är högerhänta och använder högerhanden för att ställa in maten. I vårt test av 68 mikrovågsugnar är endast en högerhängd. Det finns även några som öppnas nedåt.

Varför snurrar maten?

Maten värms genom att mikrovågor träffar vattenmolekylerna i maten. Dessa sätts i rörelse och det alstras värme. Mikrovågorna studsar inuti ugnen och fördelas inte helt jämnt, därför kan det bli varmare på vissa ställen och kallare på andra ställen. Därför roterar tallriken för att strålarna ska fördelas jämnt över maten.

Förstör mikron näringen?

Nej, det som spelar roll är hur mycket du värmer maten, inte på vilket sätt. Tid och temperatur är det som påverkar närings­ämnena mest, vattenlösliga B- och C-vitaminer försvinner i vattnet när du kokar grönsaker. Men det gör de både i kastrull och i mikrovågsugnen.

Tevatten i mikron eller ­vattenkokaren?

Många tekokare har en minsta mängd på 0,5 liter, så ska du bara göra en kopp te är det både effektivt och smidigt att värma vattnet i mikron. Det blir ingen skillnad på vattnet.

Finns det risk för strålning?

I vårt senaste test läckte ingen av modellerna strålning. Så länge mikron är hel och det finmaskiga metallnätet på fönstret är intakt läcker varken gamla eller nya mikrovågsugnar strålning. Nätet, tillsammans med en solid metallplåt i mikrons väggar, gör att mikro­vågorna inte kan slippa ut.

Varför är mikron på jobbet l­ångsam?

Mikron använder en magnetron, som ­genererar mikrovågor som i sin tur värmer upp vätskan i maten. Magnetronen slits med tiden och blir sämre, speciellt om du kör mikron tom. Mikrovågsugnen på en arbetsplats körs mer än den hemma och kanske mer oförsiktigt, det gör att magnetronen blir mindre effektiv och mikron långsammare på att värma.

Kan jag byta lampa själv?

De flesta tillverkare skriver i manualen att lampbyte måste utföras av en service­tekniker. Lampan är ofta svår att komma åt och har specialfattning, så även om det skulle vara möjligt att göra det själv är det inget som rekommenderas.

Varför blir det en hinna på varm choklad?

Varför blir det skinn på kakao? Det skinn som ofta syns som en guppande hinna på varm kakao har faktiskt inget med kakao att göra utan med mjölken, som den rena kakaon blandas med. Mjölk innehåller fett, och när fettet i mjölken värms upp, skiljs det från mjölkens vatten och stiger till ytan.

Där kommer det i kontakt med luften, som kyler av det uppvärmda fettet och får det att stelna, varav skinnet på chokladmjölken. På samma sätt kan det på kall sås bildas skinn, som försvinner igen, om man värmer upp såsen. Det här fenomenet hänger samman med att stärkelsen i såsen löser sig vid uppvärmning, så att fettet åter blandar sig med vattnet till en jämn massa.

Historien om kakaoskinn går flera hundra år tillbaka i tiden. Kakao utvecklades i Centralamerika och kom år 1528 till Europa med spanjorerna efter deras upptäckt av Mexico. Där kom spanjorerna i kontakt med aztekerna, som avnjöt en dryck bestående av krossade kakaobönor, vatten och kryddor, som de blandade till en välsmakande vätska.

Hur många kalorier är det i OBOY?

Näringsvärden

Näringsvärden per 100 gram
energi 1560 kilojoule
energi 365 kilokalori
fett 1.4 gram
varav mättat fett 0.8 gram

Hur mycket kakao finns i OBOY?

Oboy Chokladdryck Påse Detaljer – Chokladdryck Påse – Oboy

Produktinformation Idag dricks det nästan två miljoner glas O´boy om dagen och många anser att det är den givna drycken efter skolan, när man är sugen på något gott, eller som ett extra tillägg till frukostmackan. Här är originalet som smakar lika bra idag som det gjorde när det lanserades redan 1960. Lättlösligt både i varm och kall mjölk. Tag 2 dl mjölk (1,5 % fetthalt), Häll i 3 -4 rågade teskedar O´boy. Låt pulvret sjunka. Rör om – klar att dricka
Tillsatser Nej
Vikt 1
Tillagning Nej
Förvaring Torrt och svalt
Tillverkare Kraft Foods Sverige AB, Smedbyvägen 8, 19486 Upplands Väsby, Sverige www.kraftfoodsnordic.com
Ursprungsland Sverige
Alkoholhalt Nej
Varumärke Oboy
Enhet g
Mängd 700
Grundmängd kg
Grundpreis 6,85 €
Ingredienser Socker, 18% fettreducerad kakao (Emulgeringsmedel: SOJAlecitin), druvsocker, salt, arom (vanillin).
Allergi Se markerade ingredienser i innehållsförteckningen. Innehåller Soja.
Näringsinformation Energi (kcal) 370 kcal, Energi (kJ) 1575 kJ, Fett 2.7 g, Varav mättat fett 1.3 g, Kolhydrater 82.5 g, Varav socker 79.5 g, Fiber 5.5 g, Protein 3.8 g
Utmärkelser Nej
Ecological Product Nej

Hur värmer man sig?

Om det blir kallt hemma: –

Täta golv, dörrar och fönster. Klä dig lager på lager. Använd alternativ värme, till exempel kakelugn, öppen spis, kamin eller värmeljus. Samlas i ett rum, häng filtar för fönstren och täck golvet med mattor.

Hur länge kan man ha varm choklad i termos?

Ett halvljummet kaffe, en ryggsäck där chokladen sipprat ut och en kork som verkar omöjlig att skruva på sedan man tappat termosen i backen. De flesta har säkert erfarenhet av termosar som inte riktigt lever upp till sitt namn. Utbudet och prisläget på ståltermosar är också väldigt skiftande.

  • På stålytan ser de flesta likadana ut.
  • Med sikte på den kommande sportlovsperioden har Testfakta införskaffat sju av Stabilotherm, Primus, Lifeventure, Asaklitt, Thermos, Ikea och Hammarplast.
  • Samtliga går att köpa i detaljhandeln eller i jakt- och fritidsaffärer.
  • Flera säljs också på nätet.
  • SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut – fick uppdraget att mäta termosarnas förmåga att hålla värme och att testa termosarnas tålighet för stötar.

Det sammantagna utfallet i testet visar också att det är en klassiker som bäst håller måtten. Termosen Thermos klarar att hålla temperaturen på varm dryck efter flera timmar. En 100 grader varm dryck som hällts i termosen håller 86,2 grader efter tre timmar i en omgivning på minus tio grader.

  1. Efter ytterligare en timme har temperaturen sjunkit till 81,2 grader.
  2. Thermos klarar också testet med stöttålighet utan problem.
  3. Termosarna har fått falla från en meters höjd i tre olika riktningar och Thermos var den enda som klarade alla fallen utan att den började läcka.
  4. Temperaturkurvan föll snabbast i Ikeas termos.

Efter fyra timmar hade temperaturen sjunkit till 70,5 grader. Ikeas termos började också läcka i stöttålighetstestet efter att den trillat med toppen nedåt. Under stöttålighetstestet deformerades också ovandelen, vilket gjorde termosen obrukbar. – Kapsylen på Ikeas termos var så pass skadad att det inte gick att återförsluta.

Den deformerades lättare än på de andra termosarna, säger Daniel Andersson, testledare hos SP. Även termosen från Hammarplast började läcka efter ett fall med toppen nedåt och plastkoppen termosen gick sönder. – Plastkoppen och metallkåpan separerades under testet. Det är naturligtvis inte heller så bra, säger Daniel Andersson.

Termosen som läckte mest under stöttålighetstestet var Asaklitt från Clas Ohlson. Denna termos har dock en så pass tättslutande kopp att vätskan inte rinner ut. – Asaklitt läckte i alla riktningar, men så länge koppen sitter fast hålls vätskan kvar. Man riskerar alltså inte att få läckage i väskan, säger Daniel Andersson.

Rent generellt höll termosarna i testet temperaturen bra, förutom Ikeas som tappade i värme snabbare än de övriga. I stöttålighetstestet fick alla termosar lite törnar, men endast Ikeas och Hammarplasts skadades mer markant. Värt att tänka på när man använder sin termos på vinterutflykterna är att undvika mjölkprodukter eller välling.

Det bildas snabbt bakterier som ger dålig lukt om termosen och innehållet får ligga ett tag. Bäst är att hålla sig till hett vatten som blandas med snabbkaffe, snabbchoklad eller te i påsar.

Är det farligt att äta gammal OBOY?

Swedish Survivalist Vad har vi för sorts och för mängd mat i våra förråd? Vad för slags och för mängd mat i vår Bug Out bag?Hur omsätter vi våra förråd? av » sön 28 apr 2013, 21:19 Vad tror ni om Oboy-pulver som skall blandas med vatten och altså innehåller skummjölkspulver kan man dricka det trots att det gick ut för 4 månader sen? Har även från 2009 hur länge kan man dricka sånt? Ni som är duktiga på hur mat tål lagring har ni något bra svar? Se till att påsen är tät så inte vacuumet pyser ut! Inlägg: 1224 Blev medlem: ons 06 jul 2011, 20:05 Ort: Stockholm av » sön 28 apr 2013, 21:31 Bodis skrev: Vad tror ni om Oboy-pulver som skall blandas med vatten och altså innehåller skummjölkspulver kan man dricka det trots att det gick ut för 4 månader sen? Har även från 2009 hur länge kan man dricka sånt? Ni som är duktiga på hur mat tål lagring har ni något bra svar? Jag har druckit “Ögonblinks” drickschokladpulver som gått ut för nästan 20 år sedan utan några dåliga effekter och det var inte så att jag reagerade på att smaken var dålig.

  1. Jag skulle säga att det kommer gå jättebra att dricka det.
  2. Förklaringen på vad jag tror skall hända Bara för att Röd och Blå existerar idag betyder det inte att det inte kan ändras till imorgon.
  3. Se alla människor som en möjlig vän.
  4. Är man på utflykt i skogen skall man ha mer mat hem än man hade ut.
  5. Inlägg: 4989 Blev medlem: lör 19 mar 2011, 22:19 av » mån 29 apr 2013, 09:32 Jag testade Oboy vanliga pulver det man blandade med mjölk då det var tio år efter utgångsdatum för ett tio tal år sedan.

Det löste sig inte med mjölken längre. hade kanske gått om man hettat upp det. Cacao verkar ju ha obegränsad livslängd annars. Vi dricker chokladmjölk baserad på cacao från 70-talet här nu. Skärmskyddsmäklare Inlägg: 314 Blev medlem: tor 01 nov 2012, 15:50 Ort: Det ljusa Skåne av » mån 29 apr 2013, 10:39 Kakaopulver är väldigt bra att lagra och det går enkelt att blanda det med socker och torrmjölk i tex burk av nåt slag så har man en färdig blandning likt oboyen att ta av,

Man blandar så mycket som går åt under en vecka eller så,Då slipper man ju att delar av en färdig blandning blir förstörd och sedan förstör resten,Förr stod det på kakao paketen hur det skulle blandas men vet inte om det står kvar nu på de nyare,Men ni som har äldre paket i skafferiet kan ju lägga upp receptet ?? Kakaopulvret kan man ju använda till så mycket mer än varm choklad med, som i bakverk eller i en sås till kött mm mm,

Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK! Inlägg: 8751 Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10

av » mån 29 apr 2013, 19:32 Kakao innehåller fett, härsknar inte det?Courage is fear holding on a minute longer

The grey man Inlägg: 1938 Blev medlem: ons 26 okt 2011, 19:55 av » mån 29 apr 2013, 19:49 Från wikipedia Kakaopulver eller kakaotorrsubstans är det som återstår efter att fettet, kakaosmöret, pressats ut ur kakaomassa, en massa av malda kakaobönor som dessförinnan fermenterats och rostats.

Akaopulver används i bakverk, choklad och andra typer av godis. Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK! Inlägg: 8751 Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10 av » tis 30 apr 2013, 01:47 Ulv i fårakläder skrev: Bodis skrev: Vad tror ni om Oboy-pulver som skall blandas med vatten och altså innehåller skummjölkspulver kan man dricka det trots att det gick ut för 4 månader sen? Har även från 2009 hur länge kan man dricka sånt? Ni som är duktiga på hur mat tål lagring har ni något bra svar? Jag har druckit “Ögonblinks” drickschokladpulver som gått ut för nästan 20 år sedan utan några dåliga effekter och det var inte så att jag reagerade på att smaken var dålig.

Jag skulle säga att det kommer gå jättebra att dricka det. Man tackar för tipset! Var och köpte mig en påse på 650 gram idag bara för det du skrivit! Ca 30 gram per kopp enligt förpackning, blandas med vatten vilket har sin klara fördel. Dvs 22 koppar för typ 45 kr.

Billigt och riktigt moralhöjande om det skiter sig. Börjar få trångt i skafferiet Inlägg: 106 Blev medlem: tis 22 jan 2013, 17:54 av carlsson56 » tis 30 apr 2013, 08:27 Man tackar för tipset! Var och köpte mig en påse på 650 gram idag bara för det du skrivit! Ca 30 gram per kopp enligt förpackning, blandas med vatten vilket har sin klara fördel.

Dvs 22 koppar för typ 45 kr. Billigt och riktigt moralhöjande om det skiter sig.Moralhöjande! Gillar det! Med ett starkt psyke och målmedvetenhet/focus kommer du långt carlsson56 av » fre 03 maj 2013, 13:24 Dweomer skrev:,Förr stod det på kakao paketen hur det skulle blandas men vet inte om det står kvar nu på de nyare,Men ni som har äldre paket i skafferiet kan ju lägga upp receptet ??.

Drickchoklad1 kopp: Kakao 1-2 tsk, socker 2 tsk, mjölk ca 2 dl5 koppar: kakao 2-3 msk, socker 1/2 dl, mjölk 1 liter Vispa ihop kakao, socker och lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och värm försiktigt under omrörning. Häll upp i koppar och servera. Har proppen gått? Det lyser inte hos grannarna heller.

Inlägg: 68 Blev medlem: lör 06 okt 2012, 12:49 Ort: Blekinge av » fre 03 maj 2013, 15:35 Nja, jag tänkte inte på hur man gör en kopp i taget utan hur man blandar en större sats at ha nära och snart till, Den baserades på en påse torrmjölk om jag minns rätt, blev ca en halv 2 liters glassburk och höll bar om förvarat på rätt sätt,

Iof så kan man ju utgå från den där påsen torrmjölk och sedan prova sig fram till rätt mängd socker och kakao så kanske det går att tex ha mindre kakao eller mindre socker i för att varje en i familjen ska kunna komplettera med sitt eget recept,Utomlands så köpte jag en god choklad som var kryddad med chili, chokladen var krämigt god och chilin gav lite rivighet,

Väldigt god om man ville ha nåt värmande, Går ju som sagt att krydda upp sin egen choklad efter smak, Ingen titel, tack! Jag tänker på OPSÄK! Inlägg: 8751 Blev medlem: sön 11 apr 2010, 14:10 av » fre 03 maj 2013, 22:19 re_volvo skrev: Dweomer skrev:,Förr stod det på kakao paketen hur det skulle blandas men vet inte om det står kvar nu på de nyare,Men ni som har äldre paket i skafferiet kan ju lägga upp receptet ??.

  1. Drickchoklad1 kopp: Kakao 1-2 tsk, socker 2 tsk, mjölk ca 2 dl5 koppar: kakao 2-3 msk, socker 1/2 dl, mjölk 1 liter Vispa ihop kakao, socker och lite av mjölken i en kastrull.
  2. Häll i resten av mjölken och värm försiktigt under omrörning.
  3. Häll upp i koppar och servera.
  4. Gjorde en kopp av min gamla hederliga 1 liters burk av Kakao med utgångsdatum 1973 ikväll och receptet stod på förpackningen, på engelska, franska, nederländska och tyska.

Mitt recept innehåller:1 kopp: 1 tsk Kakao, 2 tsk socker till 2 dl mjölk. Citerat recept är ju väldigt snarlikt och fungerar säkert också. Jag tog bara en tsk socker och tyckte att det blev utmärkt! Skärmskyddsmäklare Inlägg: 314 Blev medlem: tor 01 nov 2012, 15:50 Ort: Det ljusa Skåne av » lör 04 maj 2013, 07:07 Då missuppfattade jag helt vad du menade Dweomer. För jag kan inte minnas att jag någonsin sett ett sådant recept. Men det borde ju gå att räkna ut baklänges. En påse Semper mjölkpulver på 96g ger en liter mjölk. Så om man blandar det pulvret med 2-3 msk kakao och en halv deciliter socker enligt det tidigare receptet så borde man ha något som funkar.

Kan man dricka OBOY varje dag?

Ett kilo i veckan – – Om du i dagsläget äter sötade flingor och dricker O’boy till frukost varje dag, och beslutar dig för att lägga av med det, då går du helt säkert ner ett kilo på en vecka, säger Cathrine Schück.