Hur Mycket Marsipan Går Åt Till En Tårta
Hur mycket marsipan behövs till en prinsesstårta? – Till en normalstor prinsesstårta på ca 24 cm i diameter går det åt ungefär 500 gram marsipan. Kavla ut marsipan gör du enklast med en fondantkavel – en kavel med rundade kanter som inte lämnar märken i tårtlocket.

Pudra underlag och kavel med lite maizena eller florsocker så att marsipanen inte fastnar. Du kan även använda dig av en kavelmatta med markeringar som hjälper dig att se storleken på marsipanlocket när du kavlar ut det. För att enkelt räkna ut vilken diameter ditt marsipanlock behöver ha för att passa just din tårta, kan du använda dig av tårtans diameter + tårtans höjd x4.T.ex.

om tårtan är 24 cm i diameter och 8 cm hög räknar du alltså 24 + 32 = 56 cm. Ditt tårtlock behöver alltså vara omkring 56 cm för att inte bli för litet. Det kommer troligtvis att bli lite för stort, men det är lättare att jobba med lite marginaler och även lättare att få marsipanen slät.

Du skär helt enkelt bort den överflödiga marsipanen efter att du lagt på marsipanlocket på prinsesstårtan. Marsipanen som blir över kan du spara så länge det inte blandats i några smulor eller dylikt. Ett tårtlock bör vara ca 3-4 mm tjockt, är det för tunt så spricker det lättare, samt att fyllningen kan skina igenom om du kavlat det för tunt.

För att få tårtlocket slätt och fint på tårtan kan du använda dig av en smoother – en plastplatta med handtag som du stryker över tårtan för att släta ut marsipanen. Du slipper fula fingeravtryck och får en jämn, slät tårta.

Hur många personer räcker en 24 cm tårta till?

Beräkna mängd marsipan och antal tårtbitar Funderar du över hur mycket marsipan eller sockerpasta du behöver för att täcka tårtan? Eller hur många personer tårtan kommer att räcka till? Se guiden som en riktlinje för hur mycket marsipan/sockerpasta som behövs till tårtor i olika storlekar. Du får också en indikation för hur många tårtbitar det blir av tårtan.

Storlek tårta Antal bitar Mängd
10 cm 4 300 g
15 cm 8 400 g
20 cm 12 500 g
25 cm 20 750 g
30 cm 28 1 kg
35 cm 36 1,5 kg

Beräkna bitar och marsipan/sockerpasta till fyrkantiga tårtor

Storlek tårta Antal bitar Mängd
10 x 10 cm 5 300 g
15 x 15 cm 10 400 g
20 x 20 cm 16 600 g
25 x 25 cm 24 800 g
30 x 30 cm 34 1,1 kg
35 x 35 cm 44 1,5 kg
40 x 30 cm (långpanna) 45 1,7 kg

Beräkna mängd marsipan och antal tårtbitar

Hur stor är en 20 bitars tårta?

Måttabell

Måttabell Tabellen är beräknad för en tårta som är ca 7-8 cm hög.
Tårtform Storlek Bitar
Rund 25 cm 20 bitar
30 cm 28 bitar
35 cm 36 bitar

Hur stor är en 15 bitars tårta?

Ø 15 = 7-9 bitar. Ø 20 = 13-16 bitar. Ø 25 = 19-24 bitar.

Hur många tårtbitar per person?

Hur många tårtbitar behöver man? Ett förslag är att beräkna 1,5 bit per person. Då får alla en bit och några kan få en extra.

Vad kostar en tårta för 20 personer?

Priser — Cake by Esbjörnsson Våra vanligaste priser på barntårtor, dop, 1 årstårtor & födelsedagstårtor börjar på 75 kr/person från 16p är ink. tex. kryss, pärlor,1 st namn, en enklare modellerad figur som tex. nalle, elefant, kanin, Väljer du dekor som tar lång tid med mycket dekor med handmålade flaggor, luftballong tar dessa många fler arbetstimmar och kostar därför 100kr/person, det är antal arbetstimmar som gör att priset skiljer lite.

  • 25 personer 1875 kr 2 våningar30 personer 2250 kr 2 våningar
  • 35 personer 2625 kr 2 våningar
  • 40 personer 3000 kr 3 våningar45 personer 3375kr 3 våningar
  • 50 personer 3750 kr 3 våningar
  • Finns i större upp till 150 p med 5 personer / storlek tex 55,60,65,70.
  • Minsta våningstårtan är från 25 personer, se exempel på priser längre ner, från 70 kr per person.Doptårtor från 75 kr per person (vanligaste priset )

Mina tårtor är ett tidskrävande hantverk och en tårta med de finaste råvaror. Varje ros tar ca 1h att göra. En vanlig tårta för 14 personer kan ta allt mellan 8h-10h att göra.

  1. Hos oss är det kärlek & Kvalitet som gäller i varje tårta.
  2. Enklare tårta med 20 personer och uppåt, 70 kr per person, max 1 blomma / blad eller färska blommor med marängsmörkräm (ej sockerpasta eller namn ingår).
  3. Doptårta från 75 kr / person.

14p-20p 1våningstårtaMinst 25-35 personer för en tvåvåningstårta.Från 40-65 personer 3 våningar, Från 70-110 personer 4 våningar. Från 120 personer enligt överenskommelse. Allergitårtor från 80 kr per bit. Veganska från 80 kr per bit

Hur får man saftig tårta?

2. Pensla med sockerlag för extra saftiga bottnar – ​ Smaksätt en sockerlag med exempelvis kaffe och pensla bottnarna med. Det blir riktigt gott, speciellt i en chokladtårta. Med penslade bottnar får du en ännu mer smakrik och saftig tårta! -Tea Malmegård

Hur många tårtor till 80 personer?

Hur stor?Hur många? ÄMNE I FORUMET: 11 nov 2007 11:23 3 svar 4432 klick Antal inlägg: 22 Loggade in: 14 maj 2008 Utloggad Hur många tårtor behövs när det är sextio gäster? Har funderat på att ha en trevånings tårta, men sen är det osäkert hur mycket mer som kan behövas för att det ska räcka till alla.

  1. Du måste vara inloggad för att skicka meddelande! Antal inlägg: 16 Loggade in: 05 apr 2008 Utloggad Skrivet 11 nov 2007 12:40 Det beror på, du kan ju t ex göra 6 tårtor för 10 pers styck, eller 3 tårtor som går från stor till mindre, då blir det t ex 30 + 20 + 10.
  2. Nu är ju inne med portionstårtor och då blir det 60 små bakelser.

Beställer du från en konditor kan de hjälpa dig och du slipper tänka själv. Ring och fråga! Jag minns att vi fick hjälp av konditorn där vi beställde. Det går oftast inte åt så mycket tårta, alla är redan mätta, så 60 bitar räcker säkert. Antal inlägg: 163 Loggade in: 27 apr 2009 Utloggad Skrivet 11 nov 2007 14:19 Vi hade en tårta i tre våningar (se bilden), och den räckte till 50 pers. Antal inlägg: 4 Loggade in: 23 jan 2008 Utloggad Skrivet 23 jan 2008 19:29 En lite större trevåningstårta som denna från sugardesign räcker för gott och väl 60 pers, snarare tom 80 personer faktiskt. Det gäller alltså att välja rätt tårta så du har lite marginal. Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!

Hur mycket kostar 1 tårta?

Tårtstugans bakverk är exklusiva, unika och skräddarsys efter era önskemål. Vi använder riktigt smör, färsk grädde, ägg, riktiga bär och vanilj och choklad av hög kvalitet. Allt bakas från grunden, helt utan halvfabrikat och tillsatser. Varje dekoration är varsamt gjord för hand och bakom varje tårta ligger mycket tid och kärlek. Prisgrupp 2 – 95kr/bit : en-planstårtor med enkel dekor i 2-D. Staplade tårtor, spacklade med endast marängsmörkräm, dekorerade med färska blommor eller bär. Prisgrupp 3 – 105kr/bit : en-planstårtor med en figur i 3-D samt tårtor täckta med sugarpaste. Staplade tårtor med enstaka byggda sockerblommor eller mer tidskrävande våningstårtor täckta med marängsmörkräm. Prisgrupp 4 – 115kr/bit : Fler figurer i 3D, eller annan tidskrävande dekor. Staplade tårtor med fler sockerblommor eller mer tidskrävande dekor. Prisgrupp 5 – Från 125kr/bit : avancerad dekor (spritsarbeten, monogram, brushed emboidery, volanger) eller hela fall av sockerblommor samt figurtårtor. Om du vill baka tårtan själv går det bra att beställa enbart dekorationer. Dessa kostar från 5 50kr styck.

Hur långt innan måste man beställa tårta?

Innan-du-bestaeller | E | Min söta värld För att beställa en tårta hos oss är det mycket viktig att göra det i god tid. Så fort ni vet att ni ska fira något hör av er och kolla hur ligger vi till med beställningar.

  • Så tidig som du/ni gör det desto fler möjligheter finns att vi är lediga och kan ta emot din beställning.
  • Under högsäsong är det svårt för oss att ta emot tårtbeställningar med kortvarsel.

En annan sak är att eftersom vi gör speciell designade tårtor de tar längre tid att göra figurer. De modelleras för hand och behöver torkas flera dagar innan ni hämtar er tårta.

  1. Så vi önskar att ni hör av sig i god tid så att det blir en JA och inte en NEJ pga att tidsbrist eller för att vi är fullbokat.
  2. Avbokning senare än 7 dagar debiteras eventuella ingredienser och eventuell fullt pris beroende på hur sen avbokning sker.
  3. Beställer ni en tårta och betalas en summa vid beställning och resterande vid avhämtning och ni avbeställer tårtan den betalda summan återbetalas inte, detta pga vi har del antal tårtor vi kan göra och vi säger NEJ till kunder när vi blev fullbokat.
  4. Avbeställer ni utan sjukdom som orsak då återbetalas inte handpenning.
  5. Ni kan flytta datum till avhämtning.
  6. – Ej hämtat tårta debiteras helt.

– Er beställning hämtas hos Min söta värld Brenda Hilding på Rådmansplan 1 i Motala lördagar mellan 10-13:00 (vi kommer överens om en exakt tid när ni beställer er tårta) Kom i tid då efter kl.13:00 stänger jag bageriet och åker iväg. -När tårtan lämnar konditoriet är det ni som har ansvar att frakta och försvara tårtan på ett bra sätt.

  • Under sommar tid: Hämtar du tårtan eller annat bakverk som ska försvaras i kylen ta med en kylväska och ha AC i kylen igång om resan stiger 20min.

OBS! en vanlig tårta ska vara betalt 5 dagar innan avhämtning. En bröllopstårta ska vara betalt 1 månad innan avhämtning/leverans. ​ Skulle jag bli sjuk då kan jag avboka er tårta för att inte riskera smitta. Designade tårtor spacklas med smörkräm innan vi täcker dem med fondant/sockerpasta.

önskar ni marsipan ist. det kostar 10kr extra per bit. Vi har inte marsipan hemma som vi har fondant så kontakta oss i tid ifall ni önskar er tårta med marsipan. ​ Våra tårtor är inte lika bageri tårtor de är ca 9-10 cm höga om inte mer beroende på hur många smaker ni önskar som fyllning. Allt vi bakar gör vi från grunden med fina råvaror och våra priser motsvarar en tårta av högkvalitet.

Där inget halvfabrikat tillkommer och alla dekorationer görs för hand.

  1. Har du inte smakat något av våra smaker fråga efter så får du mer information.
  2. Väljer ni en fluff tänkt att fluff görs med godis så det är söt.
  3. övriga bär/frukt smaker görs utan socker, varför? för att både socker pasta och smörkräm är söt så vi vill ha mer balans så att det inte blir för söt tårta
  4. Ni kan beställa er tårta eller bakverk genom att skicka ett meddelande via “kontakta oss” eller skicka beställningsförmulär, vår Facebook sida Min söta värld eller vår Instagram sida Minsotavarld och så klart genom att skicka epost till oss till

: Innan-du-bestaeller | E | Min söta värld

Hur delar man en tårta i 8 bitar?

Tårtbitsdelare

Lika stora bitar5, 7, 8, 10 eller 11 bitarTa kontroll över bitarna

Tårtbitsdelare eller kakdelare för 5, 7, 8, 10 eller 11 bitar Att dela kakor och tårtor i perfekta och jämna bitar är inte det enklaste. Med en kakdelare blir det enklare. Tårtbitaren är en cirkelformad metallplatta med markeringar som visar var kniven ska placeras för att kunna skära lika stora bitar av tårtan.

Artnr: 11954
Lagersaldo: 0

/ul> Logga in Välj land : Tårtbitsdelare

Hur stor är en 20 bitars smörgåstårta?

Smörgåstårta 20-25 personer – Till ca 20-25 personer. Vikt ca 5,8 kg. Pris varierar beroende på garnering. Innehållsförteckning

Hur mycket kostar en prinsesstårta?

FRÖDINGE.480 g. Jfr-pris 131.15 kr/kg.

Hur man färgar marsipan?

Hur färgar man in sugarpaste/marsipan och övriga pastor?

Hur färgar man in sugarpaste/marsipan och övriga pastor?

Om man skall färga in marsipan, sugarpaste eller liknande pasta massivt är det bäst och mest ekonomiskt att använda sk, Börja alltid att färga in en liten klump om du skall färga in en större mängd som t ex 1/2 kg eller mer. Börja med en golfbolls-stor klump och färga in den jämnt med färgpigmentet.

  • Lägg sedan succesivt till mer ofärgad pasta tills allt är infärgat.
  • Genom att först få ut pigmentet i en liten klump är det lättare att få en jämn infärgning och man slipper ifrån att det blir strimmor i pastan.
  • Det beror på att det är lättare att knåda en liten klump.
  • Det kräver betydligt mer handkraft att knåda 1/2 kg än en liten klump.

Man kan också lägga in pastan några sekunder i mikron innan man börjar knåda. OBS! Endast några sekunder, max 10 s. Den skall inte bli varm bara lite mjukare. På så sätt är det lättare att knåda in färgen i pastan. Genom att börja färga en liten klump riskerar man heller inte att färga för mycket. : Hur färgar man in sugarpaste/marsipan och övriga pastor?

Vad kostar en 8 bitars prinsesstårta?

Prinsesstårta 8 Bitar från varumärket Bake My Day är en produkt under kategorin Tårtor & Efterrätter, är just nu billigast hos Willys och kostar 150,00kr. Prinsesstårta 8 Bitar har 4.6g protein, 37g kolhydrater, 19g fett och 340kcal per 100g.

Hur stor är världens största tårta?

Rekordlång vaniljtårta ringlade fram i Indien Publicerad: 16 januari 2020 Uppdaterad: 22 januari 2020 Bagare och kockar har producerat en rekordlång – cirka 6,5 kilometer – vaniljtårta i staden Thrissur i södra Indien. Foto: Arun Sankar/AFP/TT Kakmonster har man ju hört talas om, men tårtmonster? Nå, i södra Indien hade man bestämt sig och i staden Thrissur slöt uppemot 1 500 bagare och kockar upp för att producera världens längsta tårta.

  • Resultatet blev en ringlande vaniljtårta uppdukad på tusentals bord och bänkar som efter bästa förmåga radats upp inom ett festivalområde och mot anslutande gator i Thrissur i delstaten Kerala.
  • På denna skapelse – som det använts omkring 12 000 kilo socker och mjöl för att färdigställa – strök sedan flinka bagarhänder på ett täcke av chokladganache.

Hela härligheten vägde till slut cirka 27 000 kilo och det var en nöjd ledare för organisationen bakom jippot, Bakers Association Keralas ordförande Naushad, som på onsdagen kunde meddela att Guinness Rekordbok uppskattat att tårtan var 6 500 meter lång.

Visserligen var det inte helt lätt att fastställa den exakta tårtlängden, men utan tvekan slår Indientårtan det förra tårtrekordet med råge. Det har hittills hållits av kinesiska bagare som 2018 bakade en 3,2 kilometer lång fruktkaka. – Det här är en insats för att visa upp våra kunskaper för världen, motiverar Naushad (som endast använder ett namn) för nyhetsbyrån AFP.

Naushad betonade också att hygien- och smakkrav på tårtan var uppfyllda. : Rekordlång vaniljtårta ringlade fram i Indien

Hur mycket kostar världens dyraste tårta?

Världens dyraste tårta Publicerad 6 sep 2007 kl 16.13

873 miljoner kronor – det går världens dyraste tårta loss på. Varför använda simpelt strössel när man kan använda platinapuder? I Tokyo är allt möjligt.

En organisation för platinahandlare ville bjuda på något extra på en marknadsföringsfest i Tokyo. De hämtade in en konditor för att baka världens dyraste tårta. Bakverket valde han att dekorera med finmalet platinapulver och exklusiva juveler.

Varför smälter Marsipanen på tårtan?

Fodra eller inte fodra? Här kommer ytterligare en del av ” Sockerskolan “. Att fodra, eller inte fodra, det är frågan Men låt oss börja med att förklara vad fodra är 🙂 Fodra menas med att du smörjer ditt lock (den sida som läggs mot tårtan) med fett, exempelvis smakfri olja eller smör.

Detta görs för att inte locket ska bli fult, smälta och buckla till sig efter att den stått ett tag. Är verkligen jättehemskt att öppna kylskåpet dagen efter man gjort klart tårtan och locket är alldeles buckligt. Går inte att göra så mycket åt det då. Det hände mig en gång men då på 3 tårtor 😦 När ditt sugarpaste- eller marsipanlock kommer i kontakt med grädde, vaniljkräm (och liknande) så tränger vätan igenom täcket och det smälter och blir buckligt.

Detta tvistas det en del om dock, då bagare säger att det är sockret i grädden och vaniljkrämen som gör att detta händer. Jag är dock inte helt övertygad. Jag hade nämligen inte socker i grädden när mina 3 tårtor förstördes. ♥ Så hur gör man för att undvika att locket blir fult? 1.

Du spacklar tårtan med smörkräm då fettet gör så att ingen vätska från fyllningarna når locket.2. Du penslar locket (eller smörjer med lite papper) med ex rapsolja eller smör innan du lägger på det på den spacklade tårtan. ♥ Jag spacklar alltid mina tårtor med grädde då jag tycker att smörkrämen blir för söt att ha på tårtan och det funkar jättebra så länge jag fodrar locket innan.

Ballinas sugarpaste behöver man dock ej fordra, men jag brukade göra det ändå – Better safe than sorry liksom 😉 Idag använder jag annan SP och tycker inte alls att det är speciellt jobbigt att fodra tårtan. ♥ En tanke som slog mig nu. Om socker gör så att locket smälter, borde det inte smälta då när man använder smörkräm med tanke på att det är fullt av socker? Eller är det skillnad på strösocker och florsocker? Dela gärna med er av tips eller om ni har något att tillägga! 🙂 : Fodra eller inte fodra?

När ska man lägga ihop tårtan?

Vanligtvis gör man tårtan dagen innan servering. Men det är många som gör den redan två dagar före. Det man bör tänka på är att gräddfyllningen i tårtan håller kortare tid efteråt, helt logiskt. En färdig tårta som hålls kyld kan hålla i 4-5 dagar utan problem.

Hur lägger man marsipan?

Täcka en tårta med marsipan eller sugarpaste Jag har fått jättemånga frågor på sistone om hur man gör när man lägger på marsipanlocket på tårtan.Det blir ju ofta veck och ojämnt och det blir ju inte så snyggt.Det är faktiskt inte så svårt om man vet hur man ska göra!Det första jag kan rekommendera är att inte köpa de färdigkavlade marsipanlocken i mataffären.De är alldeles för små och då får man genast problem!Det är samma princip med marsipan som med sugarpaste och marschmallowfondant. Spackla sedan tårtan med smörkräm. Smörkrämen gör att marsipanen eller sugarpasten håller sig och inte svettas. Jag använder mig av recept som är kanon!

  • Smörkräm
  • 115 g mjukt smör 250 g florsocker 2 tsk kokande vatten
  • 1 tsk vaniljessens

Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Tillsätt vattnet och vaniljessens under omvispning. Kavla sedan ut din marsipan eller sugarpaste. Det ska vara bra mycket större än vad tårtan är, om man vill kan man mäta tårtan och sen lägga på en decimeter på båda sidorna. Kavla inte för tunnt för då spricker det lättare. Sedan är det dags att lägga på locket på tårtan. Lyft försiktigt det utkavlade locket och lägg det över armarna, alternativt rulla upp det på kaveln. Sedan är det bara att försöka måtta in var mitten är på tårtan och sugarpasten och lägga ner locket. Det viktigaste är att försöka få det ganska jämt ovanpå. Här ser ni att det är mycket över på sidorna. Nu är det dags att försöka platta till sugarpasten på sidorna. Börja på ena sidan och jobba dig runt, jag använder mig av en snurrplatta (finns billigt på IKEA) som underlättar jättemycket! När det blir veck får man lyfta lite i sugarpasten och försöka jämna till det, och det är därför man måste ha mycket sugarpaste till godo för då är det lättare att jämna ut vecken.

  1. När man kommit hela vägen runt ser det ut så här.
  2. Om det blir luftbubblor i sugarpasten kan man ta en nål och sticka hål i dem och sen försiktigt försöka jämna till med handen.
  3. Man kan här använda sig av enmen det går bra med händerna också.
  4. Gå försiktigt längs med tårtan och jämna ut ev ojämnheter.

Skär sedan bort överflödet med en pizzaslicer. Tänk på att skära någon centimeter utanför för sugarpasten drar ihop sig lite. Färdigt! Vill man dölja kanten kan man sätta ett band eller en dekorationskant där. Kanten ser ju inte så rolig ut och det blir finare med en dekorationskant tycker jag!

  • Hoppas ni fick lite hjälp av min snabba beskrivning, har planer på att göra en bättre och mer utförlig snart!
  • Har jag varit otydlig med något är det bara att fråga 🙂
  • Lycka till med tårtmakandet!

: Täcka en tårta med marsipan eller sugarpaste

Hur många tårtor till 80 personer?

Hur stor?Hur många? ÄMNE I FORUMET: 11 nov 2007 11:23 3 svar 4434 klick Antal inlägg: 22 Loggade in: 14 maj 2008 Utloggad Hur många tårtor behövs när det är sextio gäster? Har funderat på att ha en trevånings tårta, men sen är det osäkert hur mycket mer som kan behövas för att det ska räcka till alla.

  1. Du måste vara inloggad för att skicka meddelande! Antal inlägg: 16 Loggade in: 05 apr 2008 Utloggad Skrivet 11 nov 2007 12:40 Det beror på, du kan ju t ex göra 6 tårtor för 10 pers styck, eller 3 tårtor som går från stor till mindre, då blir det t ex 30 + 20 + 10.
  2. Nu är ju inne med portionstårtor och då blir det 60 små bakelser.

Beställer du från en konditor kan de hjälpa dig och du slipper tänka själv. Ring och fråga! Jag minns att vi fick hjälp av konditorn där vi beställde. Det går oftast inte åt så mycket tårta, alla är redan mätta, så 60 bitar räcker säkert. Antal inlägg: 163 Loggade in: 27 apr 2009 Utloggad Skrivet 11 nov 2007 14:19 Vi hade en tårta i tre våningar (se bilden), och den räckte till 50 pers. Antal inlägg: 4 Loggade in: 23 jan 2008 Utloggad Skrivet 23 jan 2008 19:29 En lite större trevåningstårta som denna från sugardesign räcker för gott och väl 60 pers, snarare tom 80 personer faktiskt. Det gäller alltså att välja rätt tårta så du har lite marginal. Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!

Hur många räcker en Långpannetårta till?

Hur många bitar räcker en långpannetårta till?

Hur många bitar räcker en långpannetårta till?

En normal långpannetårta räcker till ca 40-45 personer, under förutsättning att tårtan är minst 7 cm hög. För att läsa mer hur många bitar olika storlekar på tårta räcker till – Det är bra att ha med i beräkningen att det numera finns många olika typer av ugnar och de är oftast mindre än de var förr, vilket gör att en långpannetårta kan variera i storlek. : Hur många bitar räcker en långpannetårta till?

Hur långt innan måste man beställa tårta?

Innan-du-bestaeller | E För att beställa en tårta hos oss är det mycket viktig att göra det i god tid. Så fort ni vet att ni ska fira något hör av er och kolla hur ligger vi till med beställningar.

  • Så tidig som du/ni gör det desto fler möjligheter finns att vi är lediga och kan ta emot din beställning.
  • Under högsäsong är det svårt för oss att ta emot tårtbeställningar med kortvarsel.

En annan sak är att eftersom vi gör speciell designade tårtor de tar längre tid att göra figurer. De modelleras för hand och behöver torkas flera dagar innan ni hämtar er tårta.

  1. Så vi önskar att ni hör av sig i god tid så att det blir en JA och inte en NEJ pga att tidsbrist eller för att vi är fullbokat.
  2. Avbokning senare än 7 dagar debiteras eventuella ingredienser och eventuell fullt pris beroende på hur sen avbokning sker.
  3. Beställer ni en tårta och betalas en summa vid beställning och resterande vid avhämtning och ni avbeställer tårtan den betalda summan återbetalas inte, detta pga vi har del antal tårtor vi kan göra och vi säger NEJ till kunder när vi blev fullbokat.
  4. Avbeställer ni utan sjukdom som orsak då återbetalas inte handpenning.
  5. Ni kan flytta datum till avhämtning.
  6. – Ej hämtat tårta debiteras helt.

– Er beställning hämtas hos Min söta värld Brenda Hilding på Rådmansplan 1 i Motala lördagar mellan 10-13:00 (vi kommer överens om en exakt tid när ni beställer er tårta) Kom i tid då efter kl.13:00 stänger jag bageriet och åker iväg. -När tårtan lämnar konditoriet är det ni som har ansvar att frakta och försvara tårtan på ett bra sätt.

  • Under sommar tid: Hämtar du tårtan eller annat bakverk som ska försvaras i kylen ta med en kylväska och ha AC i kylen igång om resan stiger 20min.

OBS! en vanlig tårta ska vara betalt 5 dagar innan avhämtning. En bröllopstårta ska vara betalt 1 månad innan avhämtning/leverans. ​ Skulle jag bli sjuk då kan jag avboka er tårta för att inte riskera smitta. Designade tårtor spacklas med smörkräm innan vi täcker dem med fondant/sockerpasta.

Önskar ni marsipan ist. det kostar 10kr extra per bit. Vi har inte marsipan hemma som vi har fondant så kontakta oss i tid ifall ni önskar er tårta med marsipan. ​ Våra tårtor är inte lika bageri tårtor de är ca 9-10 cm höga om inte mer beroende på hur många smaker ni önskar som fyllning. Allt vi bakar gör vi från grunden med fina råvaror och våra priser motsvarar en tårta av högkvalitet.

Där inget halvfabrikat tillkommer och alla dekorationer görs för hand.

  1. Har du inte smakat något av våra smaker fråga efter så får du mer information.
  2. Väljer ni en fluff tänkt att fluff görs med godis så det är söt.
  3. övriga bär/frukt smaker görs utan socker, varför? för att både socker pasta och smörkräm är söt så vi vill ha mer balans så att det inte blir för söt tårta
  4. Ni kan beställa er tårta eller bakverk genom att skicka ett meddelande via “kontakta oss” eller skicka beställningsförmulär, vår Facebook sida Min söta värld eller vår Instagram sida Minsotavarld och så klart genom att skicka epost till oss till

: Innan-du-bestaeller | E