Hur Stor Tårta Till 15 Personer
Beräkna mängd marsipan och antal tårtbitar Funderar du över hur mycket marsipan eller sockerpasta du behöver för att täcka tårtan? Eller hur många personer tårtan kommer att räcka till? Se guiden som en riktlinje för hur mycket marsipan/sockerpasta som behövs till tårtor i olika storlekar. Du får också en indikation för hur många tårtbitar det blir av tårtan.

Storlek tårta Antal bitar Mängd
10 cm 4 300 g
15 cm 8 400 g
20 cm 12 500 g
25 cm 20 750 g
30 cm 28 1 kg
35 cm 36 1,5 kg

Beräkna bitar och marsipan/sockerpasta till fyrkantiga tårtor

Storlek tårta Antal bitar Mängd
10 x 10 cm 5 300 g
15 x 15 cm 10 400 g
20 x 20 cm 16 600 g
25 x 25 cm 24 800 g
30 x 30 cm 34 1,1 kg
35 x 35 cm 44 1,5 kg
40 x 30 cm (långpanna) 45 1,7 kg

Beräkna mängd marsipan och antal tårtbitar

Hur stor är en 16 bitars tårta?

Ø 15 = 7-9 bitar. Ø 20 = 13- 16 bitar. Ø 25 = 19-24 bitar. Ø 30 = 28-35 bitar.

Hur många tårtbitar per person?

Hur många tårtbitar behöver man? Ett förslag är att beräkna 1,5 bit per person. Då får alla en bit och några kan få en extra.

Hur många personer på 1 tårta?

Beräkna tårtbitar Foto: Helen Pe. Recept på de olika bottnarna i bilden hittar du i Tårtboken Tårtor-lager för lager, steg för steg Hur många räcker en tårta till? Det kan vara svårt att veta hur många bitar en tårta blir och det beror ju på om dina gäster tar själva eller om du skär upp den i förväg.

Vad kostar en tårta för 20 personer?

Priser — Cake by Esbjörnsson Våra vanligaste priser på barntårtor, dop, 1 årstårtor & födelsedagstårtor börjar på 75 kr/person från 16p är ink. tex. kryss, pärlor,1 st namn, en enklare modellerad figur som tex. nalle, elefant, kanin, Väljer du dekor som tar lång tid med mycket dekor med handmålade flaggor, luftballong tar dessa många fler arbetstimmar och kostar därför 100kr/person, det är antal arbetstimmar som gör att priset skiljer lite.

  • 25 personer 1875 kr 2 våningar30 personer 2250 kr 2 våningar
  • 35 personer 2625 kr 2 våningar
  • 40 personer 3000 kr 3 våningar45 personer 3375kr 3 våningar
  • 50 personer 3750 kr 3 våningar
  • Finns i större upp till 150 p med 5 personer / storlek tex 55,60,65,70.
  • Minsta våningstårtan är från 25 personer, se exempel på priser längre ner, från 70 kr per person.Doptårtor från 75 kr per person (vanligaste priset )

Mina tårtor är ett tidskrävande hantverk och en tårta med de finaste råvaror. Varje ros tar ca 1h att göra. En vanlig tårta för 14 personer kan ta allt mellan 8h-10h att göra.

  1. Hos oss är det kärlek & Kvalitet som gäller i varje tårta.
  2. Enklare tårta med 20 personer och uppåt, 70 kr per person, max 1 blomma / blad eller färska blommor med marängsmörkräm (ej sockerpasta eller namn ingår).
  3. Doptårta från 75 kr / person.

14p-20p 1våningstårtaMinst 25-35 personer för en tvåvåningstårta.Från 40-65 personer 3 våningar, Från 70-110 personer 4 våningar. Från 120 personer enligt överenskommelse. Allergitårtor från 80 kr per bit. Veganska från 80 kr per bit

Hur får man saftig tårta?

2. Pensla med sockerlag för extra saftiga bottnar – ​ Smaksätt en sockerlag med exempelvis kaffe och pensla bottnarna med. Det blir riktigt gott, speciellt i en chokladtårta. Med penslade bottnar får du en ännu mer smakrik och saftig tårta! -Tea Malmegård

Hur långt innan måste man beställa tårta?

Innan-du-bestaeller | E För att beställa en tårta hos oss är det mycket viktig att göra det i god tid. Så fort ni vet att ni ska fira något hör av er och kolla hur ligger vi till med beställningar.

  • Så tidig som du/ni gör det desto fler möjligheter finns att vi är lediga och kan ta emot din beställning.
  • Under högsäsong är det svårt för oss att ta emot tårtbeställningar med kortvarsel.

En annan sak är att eftersom vi gör speciell designade tårtor de tar längre tid att göra figurer. De modelleras för hand och behöver torkas flera dagar innan ni hämtar er tårta.

  1. Så vi önskar att ni hör av sig i god tid så att det blir en JA och inte en NEJ pga att tidsbrist eller för att vi är fullbokat.
  2. Avbokning senare än 7 dagar debiteras eventuella ingredienser och eventuell fullt pris beroende på hur sen avbokning sker.
  3. Beställer ni en tårta och betalas en summa vid beställning och resterande vid avhämtning och ni avbeställer tårtan den betalda summan återbetalas inte, detta pga vi har del antal tårtor vi kan göra och vi säger NEJ till kunder när vi blev fullbokat.
  4. Avbeställer ni utan sjukdom som orsak då återbetalas inte handpenning.
  5. Ni kan flytta datum till avhämtning.
  6. – Ej hämtat tårta debiteras helt.

– Er beställning hämtas hos Min söta värld Brenda Hilding på Rådmansplan 1 i Motala lördagar mellan 10-13:00 (vi kommer överens om en exakt tid när ni beställer er tårta) Kom i tid då efter kl.13:00 stänger jag bageriet och åker iväg. -När tårtan lämnar konditoriet är det ni som har ansvar att frakta och försvara tårtan på ett bra sätt.

  • Under sommar tid: Hämtar du tårtan eller annat bakverk som ska försvaras i kylen ta med en kylväska och ha AC i kylen igång om resan stiger 20min.

OBS! en vanlig tårta ska vara betalt 5 dagar innan avhämtning. En bröllopstårta ska vara betalt 1 månad innan avhämtning/leverans. ​ Skulle jag bli sjuk då kan jag avboka er tårta för att inte riskera smitta. Designade tårtor spacklas med smörkräm innan vi täcker dem med fondant/sockerpasta.

Önskar ni marsipan ist. det kostar 10kr extra per bit. Vi har inte marsipan hemma som vi har fondant så kontakta oss i tid ifall ni önskar er tårta med marsipan. ​ Våra tårtor är inte lika bageri tårtor de är ca 9-10 cm höga om inte mer beroende på hur många smaker ni önskar som fyllning. Allt vi bakar gör vi från grunden med fina råvaror och våra priser motsvarar en tårta av högkvalitet.

Där inget halvfabrikat tillkommer och alla dekorationer görs för hand.

  1. Har du inte smakat något av våra smaker fråga efter så får du mer information.
  2. Väljer ni en fluff tänkt att fluff görs med godis så det är söt.
  3. övriga bär/frukt smaker görs utan socker, varför? för att både socker pasta och smörkräm är söt så vi vill ha mer balans så att det inte blir för söt tårta
  4. Ni kan beställa er tårta eller bakverk genom att skicka ett meddelande via “kontakta oss” eller skicka beställningsförmulär, vår Facebook sida Min söta värld eller vår Instagram sida Minsotavarld och så klart genom att skicka epost till oss till

: Innan-du-bestaeller | E

Hur stor är en 20 bitars smörgåstårta?

Smörgåstårta 20-25 personer – Till ca 20-25 personer. Vikt ca 5,8 kg. Pris varierar beroende på garnering. Innehållsförteckning

Hur stor är en vanlig tårta?

Måttabell. Tabellen är beräknad för en tårta som är ca 7-8 cm hög. Långpannetårta 42 x 30 cm = 40-45 bitar. Beräkna minst 1,5 kg med sugarpaste till en långpannetårta.

Hur mycket marsipan till 24 cm tårta?

Till en normalstor prinsesstårta på ca 24 cm i diameter går det åt ungefär 500 gram marsipan.

Hur mycket kostar 1 tårta?

Tårtstugans bakverk är exklusiva, unika och skräddarsys efter era önskemål. Vi använder riktigt smör, färsk grädde, ägg, riktiga bär och vanilj och choklad av hög kvalitet. Allt bakas från grunden, helt utan halvfabrikat och tillsatser. Varje dekoration är varsamt gjord för hand och bakom varje tårta ligger mycket tid och kärlek. Prisgrupp 2 – 95kr/bit : en-planstårtor med enkel dekor i 2-D. Staplade tårtor, spacklade med endast marängsmörkräm, dekorerade med färska blommor eller bär. Prisgrupp 3 – 105kr/bit : en-planstårtor med en figur i 3-D samt tårtor täckta med sugarpaste. Staplade tårtor med enstaka byggda sockerblommor eller mer tidskrävande våningstårtor täckta med marängsmörkräm. Prisgrupp 4 – 115kr/bit : Fler figurer i 3D, eller annan tidskrävande dekor. Staplade tårtor med fler sockerblommor eller mer tidskrävande dekor. Prisgrupp 5 – Från 125kr/bit : avancerad dekor (spritsarbeten, monogram, brushed emboidery, volanger) eller hela fall av sockerblommor samt figurtårtor. Om du vill baka tårtan själv går det bra att beställa enbart dekorationer. Dessa kostar från 5 50kr styck.

Hur delar man en tårta i 8 bitar?

Tårtbitsdelare

Lika stora bitar5, 7, 8, 10 eller 11 bitarTa kontroll över bitarna

Tårtbitsdelare eller kakdelare för 5, 7, 8, 10 eller 11 bitar Att dela kakor och tårtor i perfekta och jämna bitar är inte det enklaste. Med en kakdelare blir det enklare. Tårtbitaren är en cirkelformad metallplatta med markeringar som visar var kniven ska placeras för att kunna skära lika stora bitar av tårtan.

Artnr: 11954
Lagersaldo: 0

/ul> Logga in Välj land : Tårtbitsdelare

Hur mycket kostar en prinsesstårta?

FRÖDINGE.480 g. Jfr-pris 131.15 kr/kg.

Vad kostar en 8 bitars prinsesstårta?

Prinsesstårta 8 Bitar från varumärket Bake My Day är en produkt under kategorin Tårtor & Efterrätter, är just nu billigast hos Willys och kostar 150,00kr. Prinsesstårta 8 Bitar har 4.6g protein, 37g kolhydrater, 19g fett och 340kcal per 100g.

Hur mycket kostar en tårta i Ica?

White Lady – Beställningsvara Chokladsockerkaksbottnar, vaniljkräm, chokladgrädde, marsipan. Denna tårta går att få laktosfri. Om man önskar en större tårta än vad som finns i vårt ordinarie sortiment blir priset för tårtan antal bitar x 35kr. Innehållsförteckning

Vad räknas som tårta?

En tårta är en sorts stort bakverk, normalt bestående av flera lager tårtbotten (även kallad anslag ) med fyllning emellan, Tårtbottnen är vanligen platt och kan vara av sockerkakstyp eller maräng, Tårtan brukar dekoreras, exempelvis med vispgrädde, skivad frukt, bär, marsipan, choklad, skivad mandel eller chokladlinser.

Tårtan är avsedd att delas mellan flera personer och delas upp i bitar. Ett motsvarande bakverk som är mindre, så att det endast utgör en portion, kallas normalt bakelse, En stubbe är en liten tårta. För att dela tårtan och lägga upp bitarna används en tårtspade, Tårtor äts främst för att fira något eller förgylla tillvaron.

Födelsedagar brukar firas med tårta. Oavsett sort, kan den då kallas födelsedagstårta, Ofta pryder man födelsedagstårtan med samma antal tårtljus som personen fyller år, eller förenklar med sifferformade ljus som anger antalet levnadsår (se bild). Traditionen kommer från antikens Grekland, där mångudinnan Artemis hyllades med runda kakor med levande ljus.

När ska man lägga ihop tårtan?

Vanligtvis gör man tårtan dagen innan servering. Men det är många som gör den redan två dagar före. Det man bör tänka på är att gräddfyllningen i tårtan håller kortare tid efteråt, helt logiskt. En färdig tårta som hålls kyld kan hålla i 4-5 dagar utan problem.

Hur många bitar går det på en tårta?

Beräkna mängd marsipan och antal tårtbitar Funderar du över hur mycket marsipan eller sockerpasta du behöver för att täcka tårtan? Eller hur många personer tårtan kommer att räcka till? Se guiden som en riktlinje för hur mycket marsipan/sockerpasta som behövs till tårtor i olika storlekar. Du får också en indikation för hur många tårtbitar det blir av tårtan.

Storlek tårta Antal bitar Mängd
10 cm 4 300 g
15 cm 8 400 g
20 cm 12 500 g
25 cm 20 750 g
30 cm 28 1 kg
35 cm 36 1,5 kg

Beräkna bitar och marsipan/sockerpasta till fyrkantiga tårtor

Storlek tårta Antal bitar Mängd
10 x 10 cm 5 300 g
15 x 15 cm 10 400 g
20 x 20 cm 16 600 g
25 x 25 cm 24 800 g
30 x 30 cm 34 1,1 kg
35 x 35 cm 44 1,5 kg
40 x 30 cm (långpanna) 45 1,7 kg

Beräkna mängd marsipan och antal tårtbitar

Vad dricker man till tårta?

Vad brukar du dricka till ditt bakverk, dessert eller pralin? Kaffe eller te är det absolut vanligaste svaret och ibland vid afternoon tea, ett glas champagne. Men om jag nu har intresse av att ta ett gas vin till mitt bakverk, vad skall jag då tänka på? Jag har bett vinexperten och krönikören Magnus Reuterdahl att räta ut några frågetecken så håll till godo för här kommer massor av bra tips. Att inta alkoholhaltiga drycker till bakverk hör inte till vanligheterna i Sverige men det är desto vanligare i länder på kontinenten. Vad beror det på att vi inte anammat den kulturen? – Jag tror att det kommer från den spritkultur som länge varit en del av det svenska.

  1. Finkeldoftande dryck och bakverk går inte riktigt samman.
  2. Traditionen är också stark – spriten dricks till salta saker som sill, kräftor, saltgurka med mera eller i kaffet.
  3. Till det sistnämnda skulle man kunna tänka sig något sött men personligen tycker jag inte smakerna gifter sig.
  4. Det har nog dock funnits en kultur för alkohol också.

Tittar vi backspegeln var söta starka viner mer populära förr såsom sherry, portvin och madeira. Vanligt vin var också betydligt sötare. Den champagne (från omkring 1820-40-talen) som hittades på havsbottnen vid Åland för några år sedan hade en sockerhalt på omkring 150 gram/ liter mot några få gram idag.

  • Mycket av det söta hörde kanske dock till de mer välbeställda i samhället.
  • Vad skall man som konsument tänka på när man skall matcha ett vin till en sötsak ? – Många matchar sötma med sötma.
  • Jag vill ha syra eller något som bryter av.
  • Mousserande vin eller Champagne fungerar ofta bra särskilt om den har lite restsötma.

Personligen har jag lite svårt för vin och grädde eller vin och glass men däremot kan det fungera bra med lite väl kyld punsch eller en smakrik rom. Till kryddigare efterrätter eller kakor gillar jag ofta söta viner gjorda med druvan muscat eller ett eiswine på riesling som ger aromatiska viner.

Till efterrätter med smak av nötter eller kaffe gillar jag t ex madeira. Lek med vinet som en del av smakupplevelsen, låt det vara något som antingen bryter eller förstärker smaken på rätten. Personligen vill jag ofta ha något med syra då många efterrätter kan vara lite söta eller feta. Vad rekommenderar du till mörk respektive ljus choklad? – Vill man ha vin till mjölkchoklad kan man tänka sig ett Moscato d’Asti eller en Lambrusco,

Till mörk choklad vill jag ha portvin av typen LBV (late bottled vintage) eller vintage, Den förstnämnda är ofta mer tillgänglig medan vintage behöver lite mer ålder. Vilken sött vin rekommenderar du till en dessert? – Oj det var svårt. Julen kommer och jag brukar kalasa på en riktigt bra stilton tillsammans med pepparkaka och ett bra vintage portvin. Finns det något vin som går ihop med några av våra folkkära och traditionella bakverk som exempelvis kanelbullen eller dammsugaren? – Till kanelbullen skulle jag nog köra ett vitt lite sötare vin med bra syra såsom en Riesling Spätlese och vill man ha något sötare skulle jag testa en söt muscat, t ex en Moscatel de Setúbal,

Dammsugare – känns svårare men varför inte lite punsch. Går det att kombinera sötsaker med whisky eller cognac? – Det gör det absolut, jag skulle gå på efterrätter med toner av nötter, torkade frukter, torkat apelsinskal och kaffe. Nu för tiden dricker jag dock mycket måttligt av dessa drycker så jag låter andra stå för expertisen när det kommer till dem.

Det finns också en stor skillnad på olika whisky och cognacsorter vilket påverkar vad man serverar till. Det nalkas jul, har du några intressanta viner att rekommendera? – För mig behövs minst en bra champagne, en ren och frisk riesling och en med lite mer söta (t ex en spätlese ), en chablis, ett bra portvin, en bra madeira och ett friskt rött vin – tex en pinot noir från Bourgogne.

  • Om ihåg att till många av julens rätter passar vita viner bättre än röda.
  • Vill man nödvändigtvis ha ett maffigt rött vin, ta det till lite hårdost och kallskuret.
  • Även om jag nämner många viner så ska ju inte alla drickas på julafton eller av en person.
  • Passa på att köpa lite bättre viner så här till julen, drick hellre lite mindre men något riktigt bra – just denna helg tycker jag i mångt och mycket hör till barnen varför man kan hålla tillbaka på drickandet och främst njuta av god mat samt närheten till familj eller vänner.

Vill du dricka något riktigt bra från Sverige till julen rekommenderas Brännland iscider varmt😉 En utmärkt dryck till efterrätten eller som en avec. Magnus Reuterdahl skriver och sitter i redaktionerna för nättidskriften DinVinguide.se och Dryckeslistan.se samt en av grundarna till nätverket #winelover, Till vardags arbetar Magnus som arkeolog. Detta inlägg har jag även publicerat på Stockholms bagare och konditorers Instagramkonto som jag hjälper till att bygga upp under fem veckor.

Kan man förvara tårta i kylen?

Frågor om tårtor Hur långt i förväg kan man göra tårtan? Vanligtvis gör man tårtan dagen innan servering. Men det är många som gör den redan två dagar före. Det man bör tänka på är att gräddfyllningen i tårtan håller kortare tid efteråt, helt logiskt. En färdig tårta som hålls kyld kan hålla i 4-5 dagar utan problem.

Hur länge kan man förvara en färdig tårta? En färdig tårta som hålls kyld kan utan problem hålla upp till 4-5 dagar. Kan tårtan stå framme innan den serveras? En tårta som stått väl kyld i många timmar före servering klarar utan problem att stå framme någon timme innan servering. Det man dock bör ha i åtanke är att ju längre den står framme i rumstemperatur desto kortare blir hållbarheten efteråt.

Måste man stryka upp tårtan med smörkräm innan man lägger på sugarpaste eller marsipan? Om man skall göra tårtan dagen innan brukar vi rekommendera att man lägger en under eller för att undvika att denna börjar svettas. Skall den ätas samma dag eller några timmar senare brukar det inte vara några problem att hoppa äver smörkrämen.

För att läsa lite mer om varför man inte bör lägga sugarpaste eller marsipan direkt på grädde – Hur skall jag göra för att fyllningen inte skall rinna över? Det bästa är att använda någon form av – eller en gräddfyllning med gelatin för att fylla tårtan. Om man dessutom fyller tårtan i bakformen man bakat den i och låter den stå några timmar i kylen innan man klär den så håller den bättre.

Om du använder att fylla i – lägg först i en ren plastpåse så du sen får ut tårtan ur formen. Genom att lägga en ring med i utkanten på tårtbotten, i varje lager så hjälper det också till att hålla ihop fyllningen. Om du dessutom spacklar tårtan med smörkräm i flera lager och mellan varje lager kyler den i kylskåp blir den betydligt stabilare.

Hur beräknar jag hur många bitar en tårta räcker till? Vi har gjort en tabell med beräkning på ungefär hur många tårtbitar man får ut på en viss storlek på tårta. för att komma till tabellen. Hur många bitar räcker en långpannetårta till? En normal långpannetårta räcker till ca 40-45 personer, under förutsättning att tårtan är minst 7 cm hög.

För att läsa mer hur många bitar olika storlekar på tårta räcker till – Det är bra att ha med i beräkningen att det numera finns många olika typer av ugnar och de är oftast mindre än de var förr, vilket gör att en långpannetårta kan variera i storlek.

  1. Vad är vegetable shortening? Vegetable shortening är ett vitt, vegetabiliskt fett som används i många amerikanska och engelska recept.
  2. Det kan vara lite svårt att få tag på i Sverige men i en del specialbutiker kan man hitta det som kallas som är just vegetable shortening.
  3. En del brukar byta ut det mot cocosfett.

Det fungerar någorlunda även om det inte har riktigt samma egenskaper och dessutom har lite kraftigare smak. Hur gör man när man skall ställa ett tungt brudpar på tårtan? Vissa kan vara lite tunga. Men det utgör inget problem att ställa dem på en tårta i alla fall.

Det man kan göra är att man sätter i ett par grillpinnar under brudparet för att undvika att det skall sjunka genom tårtan. Det är dock viktigt att man ser till att de blir lika höga så brudparet inte hamnar snett. För att sätta fast brudparet ytterligare kan man spritsa dit lite fast kristyr under som lim.

Hur får jag ut tårtbotten ur en hel bakform som inte är en springform? Det är inga problem att få ut tårtbotten ur en utan löstagbara kanter. När du tar den ur ugnen – låt den stå till sig 3-4 minuter. Håll därefter bakformen på högkant och rulla försiktigt runt den tills den har släppt från kanterna.

  • Sjtälp upp tårtbotten.
  • Tips: Om du har t ex en bakform på 24 cm och du egentligen skulle behöva en tårtbotten på 22 cm, kan du bara fortsätta rulla bakformen på högkant så krymper tårtbotten i diameter.
  • Med rulla menar vi att du håller bakformen med båda händerna och snurrar bakformen t ex medsols.
  • Hur fäster jag blommor på sidan av tårtan? Blommor som skall sitta på sidan av en tårta är bäst att fästa med kristyr.

Enbart ätbart lim håller inte. Tyngre blommor som t ex rosor kan också fästas med en bit spaghetti i rosen som man sedan sticker i sidan av tårtan. kan man använda till att fästa blommor ovanpå tårtan eller för att limma ihop sk sugarflowers, marsipanrosor eller sockerfigurer.

Hur förvarar jag en gräddtårta?

Förvaring, Hållbarhet & Allergier – Hur länge håller sig tårtan? Vi inspirerades av den engelska tårtkulturen som lägger stor vikt vid dekoration när vi tog fram våra tårtrecept! Våra tårtor innehåller därför inga råvaror som behöver kylas (ex. ingen grädde eller mjölk) vilket gör att dem håller sig goda längre och klarar leveransen betydligt bättre! Tårtorna bakas dagligen efter kunds önskemål och håller sig goda minst 7 dagar efter ankomst så länge den förvaras i rumstemperatur (helst ca 18 grader).

Läs gärna mer om våra tårtor och förvaring här 🙂 Hur förvarar jag bäst min tårta? Behåll gärna er tårta i sin förpackning, i rumstemperatur eller lite svalare (helst ca 18 grader) tills dess att den skall serveras! Tårtan ska alltså INTE ställas i kylskåpet då detta kommer göra smörkrämen hård och tårtbottnarna torra.

Kylan kan också få marsipanen att spricka och de eventuella fototryck som gjorts på er tårta riskerar att smälta pga kondensvatten som lätt bildas i kylskåpet. Vi fick vår tårta på fredag och kommer inte äta den förrän på söndag, blir den inte dålig om den inte ställs in i kylskåpet? Eftersom att våra tårtor inte innehåller några ingredienser som behöver kylas kommer varken kvalitén eller smaken försämras av att tårtan förvaras i sin förpackning i rumstemperatur.

Tvärtom så kommer tårtupplevelsen försämras om tårtan förvaras i kylskåp eftersom att smörkrämen kommer hårdna och tårtbottnarna bli torra. Tårtans fototryck riskerar även att smälta pga kondensvattnet som lätt bildas i kylskåpet. Vilka ingredienser används i bakverken? På varje produktsida hittar du innehållsförteckningen om just den produkten/bakverket.

Klicka på “Ingredienser och allergiinformation så får du fram hela innehållsförteckningen. Ät du osäker eller har allergier, vänligen kontakta kundtjänst! Du hittar en lista här på ingredienserna för samtliga bakverk! Kan man få sin tårta glutenfri? OBS! Tyvärr behöver vi hålla paus för en kort tid med att erbjuda glutenfria tårtor.

  1. Detta beror på att det råder platsbrist i bageriet just nu och vi har inte nog med utrymme till att baka glutenfria tårtor.
  2. Så snart vi flyttar till nya, större lokaler kommer vi att fortsätta erbjuda glutenfria tårtor.
  3. Bättre och godare än någonsin! Vi beklagar omplanering som detta medför.
  4. Under tiden erbjuder vi goda, glutenfria munsbitar, som t.ex.

macarons och vegan cake-pops 🙂 Kan man få sin tårta laktosfri? Eftersom att våra tårtor inspirerats av den engelska tårttraditionen som utgår från att man ska kunna dekorera tårtorna under en längre tid har vi uteslutit ingredienser som mjölk och grädde.

Tårtorna innehåller däremot smörcreme gjort på rent smörfett vilket betyder att tårtorna fortfarande har lite mjölkprotein i sig. Pga av uteslutningen av mjölk och grädde är tårtorna låglaktos och brukar passa även för laktoskänsliga magar 🙂 Kan man få tårtan äggfri? Ägg är en så pass viktig ingrediens i våra recept att vi inte kan utesluta det i vår bakning.

Vi har däremot supermumsiga Vegan Cake-Pops som kanske kan fungera som ett alternativ på festen! Går det att få mitt bakverk nötfri? Av våra tårtfyllningar är det endast vaniljbottnar med nougatcreme som innehåller nötter, Marsipanen från Odense som vi använder för våra tårtor är gjord till stor del av mandel,

  • Det är möjligt att få sin tårta med så kallad Sugarpaste istället, hör då av er till oss på [email protected] och berätta vilken tårta ni önskar byta ut marsipanen på.
  • OBS: Vi vill uppmärksamma er på att förutom att tårtorna har ett täcke av marsipan så har vi andra bakverk så som Brownies och Cake-Pops i bageriet som bakas med bland annat nötter.

Genom luftpartiklar kan det alltså finnas spår av nötter i samtliga bakverk från oss. Går det att frysa ner tårtorna? Absolut! Tårtorna ska aldrig ställas in i kylskåpet då det bl.a. lätt bildas kondensvatten där vilket kan skada fototrycket på tårtan.

Hur stor tårta till 16 personer?

Beräkna mängd marsipan och antal tårtbitar Funderar du över hur mycket marsipan eller sockerpasta du behöver för att täcka tårtan? Eller hur många personer tårtan kommer att räcka till? Se guiden som en riktlinje för hur mycket marsipan/sockerpasta som behövs till tårtor i olika storlekar. Du får också en indikation för hur många tårtbitar det blir av tårtan.

Storlek tårta Antal bitar Mängd
10 cm 4 300 g
15 cm 8 400 g
20 cm 12 500 g
25 cm 20 750 g
30 cm 28 1 kg
35 cm 36 1,5 kg

Beräkna bitar och marsipan/sockerpasta till fyrkantiga tårtor

Storlek tårta Antal bitar Mängd
10 x 10 cm 5 300 g
15 x 15 cm 10 400 g
20 x 20 cm 16 600 g
25 x 25 cm 24 800 g
30 x 30 cm 34 1,1 kg
35 x 35 cm 44 1,5 kg
40 x 30 cm (långpanna) 45 1,7 kg

Beräkna mängd marsipan och antal tårtbitar

Hur stor är en bit tårta?

Måttabell

Måttabell Tabellen är beräknad för en tårta som är ca 7-8 cm hög.
Tårtform Storlek Bitar
Rund 25 cm 20 bitar
30 cm 28 bitar
35 cm 36 bitar

Hur många tårtor till 80 personer?

Hur stor?Hur många? – Antal inlägg: 22 Loggade in: 14 maj 2008 Utloggad Hur många tårtor behövs när det är sextio gäster? Har funderat på att ha en trevånings tårta, men sen är det osäkert hur mycket mer som kan behövas för att det ska räcka till alla.

  1. Du måste vara inloggad för att skicka meddelande! Antal inlägg: 16 Loggade in: 05 apr 2008 Utloggad Skrivet 11 nov 2007 12:40 Det beror på, du kan ju t ex göra 6 tårtor för 10 pers styck, eller 3 tårtor som går från stor till mindre, då blir det t ex 30 + 20 + 10.
  2. Nu är ju inne med portionstårtor och då blir det 60 små bakelser.

Beställer du från en konditor kan de hjälpa dig och du slipper tänka själv. Ring och fråga! Jag minns att vi fick hjälp av konditorn där vi beställde. Det går oftast inte åt så mycket tårta, alla är redan mätta, så 60 bitar räcker säkert. Antal inlägg: 163 Loggade in: 27 apr 2009 Utloggad Skrivet 11 nov 2007 14:19 Vi hade en tårta i tre våningar (se bilden), och den räckte till 50 pers. Antal inlägg: 4 Loggade in: 23 jan 2008 Utloggad Skrivet 23 jan 2008 19:29 En lite större trevåningstårta som denna från sugardesign räcker för gott och väl 60 pers, snarare tom 80 personer faktiskt. Det gäller alltså att välja rätt tårta så du har lite marginal. Du måste vara inloggad för att svara på inlägget!

Hur många tårtor till 60 personer?

Det här med hur mycket tårta som går åt är en ständigt återkommande fråga. Det går aldrig riktigt att veta. Åtgången beror på vad som bjuds på mera. Är det bara tårta till kaffet vid lunchtid så går det garanterat åt mycket mera än om det är varmrätt och sedan tårta.

Hur som helst så finns det ett riktmärke att rätta sig efter. Här utgår man ifrån att tårtan är 8 cm hög. Är tårtan högre så räcker den såklart till flera. Beräknat på mellanstora bitar, inte personer, eftersom alla äter olika mycket. Om man ska täcka sin tårta med marsipan eller sockerpasta så är det här åtgången, plus lite extra, eftersom locket ska vara större än själva tårtan för att få den slät och utan veck.

Rund tårta Tårtan i diameter: Mellanstora bitar: Hur mycket sockerpasta som går åt: 10 4 250 g 15 8 350 g 20 12 500 g 25 20 750 g 30 28 1 kg 35 36 1,3 – 1,5 40 45 2 kg 45 55 2,5 kg Fyrkantig tårta 10×10 5 Man räknar något mera sockerpasta till en fyrkantig tårta än en rund.15×15 10 20×20 16 25×25 24 30×30 34 35×35 44 40×40 54 45×45 65 Rätt bra va!